Acords del Ple ordinari de 18 de novembre de 2020

Dijous, 19 de novembre de 2020
  • Relació dels acords del Ple de 18 de novembre de 2020.
  • Es pot veure al Canal de Youtube

Ahir el Consell Comarcal va celebrar el Ple ordinari de forma telemàtica. Es pot veure en el següent ENLLAÇ.

En el transcurs del Ple, va prendre possessió del càrrec de consellera comarcal María del Mar Hernández, i es van aprovar, entre d'altres, una moció de suport al poble sahrauí davant l'escalada militar al Sàhara Occidental, el conveni per a la continuïtat de la Taula pel desenvolupament econòmic i l'ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança i el Pla d'Accions de Turisme 2021.

Resum del Ple

I. PART RESOLUTIVA DE LA SESSIÓ

1. Aprovar l'acta de la sessió de 30 de setembre de 2020.

ACTA

  • Aprovat
  • Unanimitat

PRESIDÈNCIA

2. Ratificar el Decret de la Presidència 2020PRES000460, de 30 d’octubre de 2020 en relació amb el Programa general d’Inversions del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

Acord:

Ratificar el decret de Presidència esmentat a la relació de fets.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem
  • EN CONTRA: 
  • ABSTENCIÓ: Ciutadans-Partico de la Ciudadanía, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt

ÀREA D'ENSENYAMENT

3. Aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la prestació del servei de transport escolar no obligatori per als alumnes de postobligatoris amb l'Ajuntament de Campins.

Acords:

1. Aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Campins per a la prestació del servei de transport escolar no obligatori pels alumnes postobligatoris de Campins matriculats a l’Institut Baix Montseny de Sant Celoni i per a la delegació de competències en matèria de gestió, liquidació, inspecció i recaptació del preu públic per a la prestació del servei de transport escolar.

2. Notificar aquest acord a l’Ajuntament.
3. Publicar en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona la formalització del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Campins.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • Unanimitat

4. Aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la prestació del servei de transport escolar no obligatori per als alumnes de postobligatoris amb l'Ajuntament de Fogars de Montclús.

Acords:

1. Aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Fogars de Montclús per a la prestació del servei de transport escolar no obligatori pels alumnes postobligatoris de Fogars de Montclús matriculats a l’Institut Baix Montseny de Sant Celoni i per a la delegació de competències en matèria de gestió, liquidació, inspecció i recaptació del preu públic per a la prestació del servei de transport escolar.

2. Notificar aquest acord a l’Ajuntament.
3. Publicar en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona la formalització del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Fogars de Montclús.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • Unanimitat 

5. Aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la prestació del servei de transport escolar no obligatori per als alumnes de postobligatoris amb l'Ajuntament de Vallromanes.

Acords:

1. Aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Vallromanes per a la prestació del servei de transport escolar no obligatori pels alumnes postobligatoris de Vallromanes matriculats a l’Institut Vilanova de Vilanova del Vallès i per a la delegació de competències en matèria de gestió, liquidació, inspecció i recaptació del preu públic per a la prestació del servei de transport escolar.

2. Notificar aquest acord a l’Ajuntament.
3. Publicar en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona la formalització del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Vallromanes.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • Unanimitat 

ÀREA DE PERSONAL I HISENDA

6. Aprovar les bases i la convocatòria per seleccionar uns llocs de treball temporal.

Acords:

1. Aprovar la convocatòria i les bases per a seleccionar els llocs de treball temporals.

2. Els successius anuncis relacionats amb aquesta convocatòria es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’E-TAULER

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR: Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Ciutadans-Partico de la Ciudadanía, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal 

7. Aprovar l’expedient 43 de modificació de crèdits del Pressupost general d’ingressos i despeses de l’exercici 2020, en la seva modalitat de transferències de crèdits.

1. Aprovar l’expedient de transferències de crèdits número 43 del pressupost general d’ingressos i despeses de l’any 2020, en el sentit següent:
DISMINUCIÓ PRESSUPOST DESPESES
90 01100 31001 Pòlissa de crèdit interessos: 19.000,00
90 01100 35200 Interessos de demora: 4.000,00
TOTAL DISMINUCIÓ: 23.000,00
INCREMENT PRESSUPOST DESPESES
90 92000 21600 Equips processos informació:10.000,00
90 92000 22701 Seguretat: 13.000,00
TOTAL INCREMENT: 23.000,00

2. Exposar al públic aquest expedient, durant el termini reglamentari de quinze dies hàbils, mitjançant edicte en el tauler d’anuncis i en el Butlletí Oficial de la província de Barcelona. En cas que no es presentin reclamacions, l’acord serà ferm. En cas contrari, el Ple disposarà del termini d’un mes, comptat des de la finalització del període d’exposició, per resoldre-les.

3. Donar compte i ordenar a la Intervenció per tal de dur a terme la comptabilització i execució de les diverses operacions comptables i tràmits de tipus econòmic-administratius d’aquestes específiques modificacions al Pressupost.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR: Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt
  • EN CONTRA: 
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Ciutadans-Partico de la Ciudadanía

8. Aprovar l’expedient 47 de modificació de crèdits del Pressupost general d’ingressos i despeses de l’exercici 2020, en la seva modalitat de transferències de crèdits.

Sobre la taula.

9. Aprovar el calendari fiscal per a l’any 2021.

Acord:

1. Aprovar el calendari fiscal per a l’any 2021 dels preus públics que es detallen en els termes següents:


2. Establir com a mitjà de pagament el càrrec en compte facilitat pels obligats al pagament de les ordenances. Transcorreguts els terminis assenyalats com a períodes de pagament voluntari, sense que el deute hagi estat ingressat, es veurà incrementat amb els recàrrecs i els interessos de demora corresponents. El recàrrec serà del 5 per 100 quan el deute es satisfaci abans que hagi estat notificada la provisió de constrenyiment, del 10 per cent si el deute es satisfà una vegada notificada la provisió de constrenyiment i dintre dels terminis de l'article 62.5 de la LGT, i del 20 per cent mes els interessos de demora transcorregut el dit termini.

3. Aprovar l’exposició pública del padrons, esmentats en el punt anterior, que començaran a contar des del punt primer, aquesta és de vint dies naturals a comptar des de l’inici del període voluntari de pagament. Mitjançant aquesta exposició publica de padrons, es notificar col·lectivament les liquidacions incloses en aquests, a l’empara del previst a l’article 102.3 de la LGT. Durant el període d’exposició publica de padrons, qualsevol persona podrà consultar l’expedient, llevat de les dades excloses del dret d’accés. La consulta es podrà fer directament al Consell Comarcal; tot allò de conformitat amb el que preveu la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de regim jurídic i de procediment de les administracions publiques de Catalunya, en els seus articles 52.2 i 58.3.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • Unanimitat

10. Aprovar el compte general de l'exercici 2019.

Acords:

1. Aprovar el Compte General de l'exercici 2019 que comprèn Compte General del Consell Comarcal (CCVO), Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental (CGRVO) i de la seva societat participada Serveis ambientals del Vallès S.A (SAVOSA)

2. Donar compte dels informes d'intervenció de fons de 16 de juny de 2020 incorporats a l' expedient de liquidació del pressupost (X20200002374) respecte de l' informe anual de l' exercici de la funció interventora i respecte als saldos de dubtós cobrament aplicats en els estats de liquidació de l' exercici 2019 al Consell Comarcal del Vallès Oriental i al Consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental.

3. Remetre el Compte General aprovat juntament amb tota la documentació que la integra a la fiscalització del Tribunal de Comptes, a través dels convenis existents amb la Sindicatura de Comptes de Catalunya, tal com s’estableix en l’article 212.3 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i, en compliment dels mandats de la Llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, i altra normativa concordant, al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR:Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (1), Ciutadans-Partico de la Ciudadanía

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I ESTUDIS

11. Ratificar el Decret de la Presidència 2020PRES000426, de 8 d’octubre de 2020, d’aprovació de la continuïtat de la Taula de Desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental –El Vallès Oriental Avança amb llurs normes de funcionament

Acord:

Ratificar el Decret de Presidència esmentat a la relació de fets

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt, Ciutadans-Partico de la Ciudadanía
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (1)

12. Aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la continuïtat de la Taula pel desenvolupament econòmic i l'ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança.

Acord:

1. Aprovar el contingut i la signatura del conveni per a la continuïtat de la Taula de desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental – El Vallès Oriental Avança.

2. Notificar aquest acord als interessats.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • Unanimitat

13. Aprovar el contingut i la signatura d’un conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Cardedeu, Figaró-Montmany, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilanova del Vallès i el Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental, per a la prestació d’assistència tècnica en el marc de la realització del programa Treball i Formació corresponent a l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, modificada per les ordres TSF/115/2019 i TSF/20/2020, i a la Resolució TSF/1419/2020, de 16 de juny.

Acords:

1. Aprovar el contingut i la signatura d’un conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Cardedeu, Figaró-Montmany, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes, Vilanova del Vallès i el Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental, per a la prestació d’assistència tècnica en el marc de la realització del programa Treball i Formació corresponent a l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, modificada per les ordres TSF/115/2019 i TSF/20/2020, i a la Resolució TSF/1419/2020, de 16 de juny.

2. Aprovar el contingut específic del conveni transcrit en el punt precedent

3. Adherir-nos als principis ètics i regles de conducta (que consten a la proposta)

4. Notificar aquests acords als interessats.

PROPOSTA (Tagamanent va renunciar-hi)

  • Aprovat
  • A FAVOR:  Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt, Ciutadans-Partico de la Ciudadanía
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (1)

ÀREA DE SERVEIS PERSONALS

14. Modificar l’acord del Ple de 20 de maig de 2020 relatiu a l’addenda de modificació per a l’any 2020 del conveni d’encàrrec de gestió de l’Agència Catalana del Consum, per a la realització d’actuacions en matèria de consum.

Acord:

Primer i únic. Modificar l’acord del Ple de 20 de maig de 2020 relatiu a l’addenda de modificació per a l’any 2020 del conveni d’encàrrec de gestió de l’Agència del Consum de la Generalitat, per a la realització d’actuacions en matèria de consum, i aprovar-ne el contingut i la signatura de llur text.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR:  Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt, Ciutadans-Partico de la Ciudadanía
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal

ÀREA DE TURISME

15. Modificar l’acord del Ple de 25 de setembre de 2019 relatiu al conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Caldes de Montbui per a la prestació d’assistència tècnica en matèria de turisme, i aprovar-ne el contingut i la signatura de llur text.

Acords:

1. Modificar l’acord del Ple de 25 de setembre de 2019 relatiu al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Caldes de Montbui per a la prestació d’assistència tècnica en matèria de turisme, i aprovar-ne el contingut i la signatura de llur text.

2. Ampliar el dret reconegut de 991,13 euros a càrrec de l’aplicació 43 46201 corresponen a l’aportació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui per la assistència tècnica de l’exercici 2019.
3. Notificar aquest acord a l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • Unanimitat

16. Aprovar el Pla d’accions de turisme per a l'any 2021.

Acords:

1. Aprovar el Pla d’accions de turisme per a l’any 2021 transcrit en l’informe de la relació de fets.
2. Condicionar l’acord precedent al finançament de la Diputació de Barcelona.
3. Notificar aquests acords a la Diputació de Barcelona i traslladar-lo als ajuntaments interessats.

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR: Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Ciutadans-Partico de la Ciudadanía, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal 

17. Aprovar el Protocol addicional de finançament al conveni per a l’elaboració, la concertació, l’execució i el finançament de polítiques públiques de turisme 2018-2021 amb diversos ajuntaments, per a l’any 2021.

Acord:

1. Aprovar el contingut i la signatura del protocol addicional al conveni per a l’elaboració, la concertació, l’execució i el finançament de polítiques públiques de turisme 2018-2021 amb diversos ajuntaments, per l’any 2021.

2. Aprovar la distribució de l’aportació dels ajuntaments al fons turístic de l’any 2021.

3. Facultar al senyor Alex Valiente Almazan, conseller delegat de l’Àrea de Turisme, per a la signatura del conveni precedent amb l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.
4. Notificar aquests acords als ajuntaments.

PROPOSTA

  • Aprovada
  • Unanimitat

II. PART DE SEGUIMENT I CONTROL

1. Donar compte dels decrets de Presidència del 2020PRES000387, de 25 de setembre de 2020, al 2020PRES000472, de 12 de novembre de 2020.

2. Donar compte dels decrets de Gerència del 2020GER001490, de 25 de setembre de 2020, al 2020GER001800, de 12 de novembre de 2020. INTERVENCIÓ

3. Donar compte de l’informe de control intern de la gestió econòmica financera i pressupostària.

DOCUMENT

4. Donar compte de l'informe de control financer corresponent a l'exercici 2019 del Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental.

DOCUMENT

5. Donar compte de l’informe trimestral sobre el compliment dels terminis que preveu la Llei 15/2010, de 5 de juliol, de modificació de la Llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials. (3r trimestre 2020) (X2020009633)

DOCUMENT

PER URGÈNCIA

1. Moció de suport al poble sahrauí davant l'escalada militar al Sàhara Occidental

PROPOSTA

  • Aprovat
  • A FAVOR: Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt
  • EN CONTRA: -
  • ABSTENCIÓ: Ciutadans-Partico de la Ciudadanía

2. Presa de possessió del càrrec de consellera comarcal de la senyora María del Mar Hernández Sánchez.

18. Precs i preguntes.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:38