Francesc Colomé presenta la renúncia a la presidència del Consell Comarcal en compliment del pacte de govern

Dimecres, 23 de juny de 2021
  • El 30 de juny se celebra el Ple en què es preveu que agafi el relleu a la presidència Emilio Cordero.

Aquest matí s’ha celebrat Ple extraordinari, en el qual s’ha donat compte de la renúncia de Francesc Colomé (Junts) a la presidència del Consell Comarcal, per donar compliment al pacte de govern (PSC-Junts-En Comú Guanyem) segons el qual el proper dia 30 agafarà al relleu a la presidència l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero (PSC).

En el transcurs del Ple el fins ara president, Francesc Colomé, ha posat en valor les actuacions desenvolupades al llarg d’aquests dos anys, i ha recordat els tres grans objectius que es van marcar en arribar al govern i que ahir ja en feia referència a la roda de premsa de balanç, que són un millor finançament, eixugar el dèficit pressupostari i canviar la seu, els dos primers complerts i el tercer encara en procés.

El fins ara president ha deixat palès en el seu discurs de comiat que “ha estat un honor haver presidit el Consell Comarcal. És un honor immens ser l’alcalde del teu municipi i també és un honor immens ser l’alcalde de la teva comarca”. I ha donat les gràcies a govern i oposició i demanat disculpes “si en algun moment no he estat a l’alçada. Tothom ho intentem fer el millor possible però a vegades les coses no surten a gust de tothom”. També ha volgut agrair la tasca feta pels treballadors i treballadores i els seus gerents.

Colomé ha recordat que la pandèmia va obligar a reorganitzar l’estratègia i també ha posat en valor la tasca feta des dels ajuntaments davant la difícil situació, reivindicant un millor finançament per als consells comarcals. “El Consell Comarcal no té aquella partida que si tingués un bon finançament ha de tenir per fer polítiques pròpies, i amb un esclop i una espardenya hem intentat fer el que hem pogut  i jo reclamo un bon finançament dels consells comarcals perquè tot el que faci el Consell Comarcal repercuteix en els seus municipis”.

Tot els grups que han intervingut han agraït la tasca desenvolupada en aquests dos anys i la facilitat del president per arribar a acords.

El portaveu del PSC-CP, Joan Ramon, ha agraït “la tasca feta, la paraula, les formes i haver fet fàcil aquest període que simplement finalitza avui una etapa però que continua durant els propers dos anys”.

La portaveu de Junts, Roser Colomé, ha posat en valor que “aquests dos anys s’ha portat a terme un treball intens en una conjuntura política i econòmica complicada interceptada per la Covid i fruit d’un equip liderat pel president que ha cregut i creu en la política i especialment en els vallesans i vallesanes”.

Per la seva part el portaveu d’En Comú Guanyem, Jordi Manils, ha destacat també el tarannà que, tot i les diferències polítiques, ha facilitat els acords. “Crec que l’acord de govern és sòlid, estable, està donant fruits i rendiment a la ciutadania i el balanç que presentaves ahir és inapel·lable”, ha dit.

Pel que fa als grups de l’oposició, el portaveu del grup Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, Manuel Losada, ha destacat “el to de diàleg que hem pogut mantenir en aquest dos anys i sobretot en aquest any de la covid que has viscut en primera persona com a president i que crec que s’ha afrontat amb bastant èxit des del Consell Comarcal amb les mesures preses”.

El grup d’ERC-AM no ha intervingut i CUP-AM no hi ha assistit.

Darrera actualització: 8.09.2021 | 15:18