Classe d’ètica per a electes

Dijous, 13 de febrer de 2020
  • Càrrecs electes del Consell Comarcal i del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participen en una sessió de treball sobre ètica.

“Ètica pública i integritat”. Aquest ha estat el títol de la ponència que ahir a la tarda van poder sentir una vintena de càrrecs electes del Consell Comarcal i del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental a la seu del Consorci.

La feia el doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona, Joan Canimas i Brugué, que entre d’altres, és vocal del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), del Comitè d'Ètica de la Recerca de l'IAS i del Comitè d'Ètica i de la Recerca i la Bioseguretat de la Universitat de Girona.

A la trobada també es va explicar el Pla d’Integritat Ètica, i les seves accions, a càrrec del politòleg Aitor Bonsoms. El PIE va ser aprovat pel Ple del Consell Comarcal de 10 d’abril de 2019 i el Codi Ètic, pel Ple del 20 de novembre de 2019.

La xerrada, organitzada pel Servei de Millora i Estratègia Corporativa del Consell Comarcal, buscava reflexionar amb els electes sobre conceptes com  l’ètica de la cura pública, el bon govern, la transparència, la corrupció i anticorrupció, la integritat, el compromís polític, els mecanismes de responsabilitat, els codis de conducta, el servei públic o la societat civil activa.

La Llei 19/2013 de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i la Llei catalana 19/2014 de 29 de desembre, amb el mateix nom se senyala la relació entre major transparència i bon govern i institucions més fortes que afavoreixin el creixement econòmic i el desenvolupament social. Això permet als ciutadans jutjar millor i amb més criteri, permetent una millor fiscalització i contribuint a la regeneració democràtica, l’eficiència i eficàcia.

 

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:02