El Consell Comarcal obté el Segell Infoparticipa a la transparència informativa

Dijous, 18 de juny de 2020
  • La distinció, que atorga la UAB, s’ha aconseguit amb prop d’un 87% de puntuació.

El Consell Comarcal ha obtingut el SEGELL INFOPARTICIPA 2019 a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local. La distinció l’atorga el Consell Certificador del grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, i valora la qualitat i la transparència de la informació a les pàgines web de les administracions locals.

El Consell Comarcal ha obtingut el Segell amb una puntuació del 86,67% dels 45 indicadors que s’avaluen en el cas dels consells comarcals. Un total de 113 ajuntaments, sis consells comarcals i tres diputacions de Catalunya han rebut el Segell Infoparticipa de 2019.

L’informe s’ha elaborat amb dades de les avaluacions realitzades des de finals de desembre de 2019 fins el 10 de març de 2020. Les dades corresponen a la 7a onada realitzada dels 947 ajuntaments de Catalunya; la 5a onada d’avaluacions als 41 consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran. I la 4a onada als webs de les 4 Diputacions catalanes.

Els indicadors que s’utilitzen per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a qüestions com la informació dels representants polítics, de la gestió dels recursos i econòmics, eines per a la participació ciutadana, informació sobre retribucions dels càrrecs electes, declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes, retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu, i explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

Mapa Infoparticipa amb els indicadors AQUÍ.

Informe Infoparticipa 2019 AQUÍ

Carta a Consell Comarcal concessió AQUÍ

Darrera actualització: 9.09.2021 | 14:15