Poques incidències i exhaustiu control per complir les mesures de prevenció establertes, defineixen l’inici del servei de transport escolar el curs 2020/21

Dimarts, 15 de setembre de 2020
  • El Servei d’Ensenyament del Consell Comarcal ha reforçat l’atenció telefònica aquesta setmana.

El servei de transport escolar de la comarca, que presta el Consell Comarcal, s’ha iniciat amb normalitat. Són 92 les rutes establertes i 1.538 els/les alumnes que a hores d’ara estan donats d’alta al servei.

Tot i el context d’excepcionalitat com a conseqüència de la crisi sanitària, el servei s’està prestant amb normalitat i amb el màxim respecte a les prescripcions establertes per la Generalitat de Catalunya que bàsicament es resumeixen en l’obligatorietat de dur mascareta, l’assignació de seients fixes, la higiene de mans i el respecte a les distàncies de seguretat a les parades de bus escolar.

Per tal d’atendre les nombroses trucades que rep l’àrea aquests dies d’inici del servei, s’ha reforçat l’atenció als usuaris amb la presència de més personal tècnic a la seu del Consell Comarcal.

La consellera d’Ensenyament, Marialluïsa Ferré, felicita a tota la comunitat educativa pel bon funcionament del servei de transport escolar en aquest inici de curs i assenyala que les incidències han estat mínimes i resoltes el mateix dia. “Valorem molt positivament la implicació i col·laboració de mestres, pares, serveis municipals i empreses prestadores del servei per planificar amb antelació els canvis que el servei de transport ha hagut d’adaptar en aquesta nova situació “, ha dit.

Poques incidències

Les principals incidències s’han produït per retards en algunes rutes com a conseqüència dels horaris especials establerts per els primers dos dies del curs, que fan coincidir l’horari de les rutes de primària i secundària. A partir de demà dimecres, es preveu que aquesta situació es normalitzi.

Per altra banda, pel que fa al servei d’ahir, des de l’Ajuntament de Gualba es va informar que alguns alumnes s’havien quedat sense servei en la ruta SOBL36 sense concretar més informació. Per tal de saber què havia passat, des del servei d’Ensenyament del Consell Comarcal es va contactar amb l’empresa d’acompanyants, que va informar que el motiu va ser que la monitora no els havia deixat pujar perquè aquests encara no havien presentat l’alta del transport o l’havien presentat fora de termini i no tenien la resolució de la sol·licitud. Des del Consell Comarcal ja s’ha donat indicacions per a què no es deixi cap usuari sense transport per qüestions de formalització de l’alta. Seguint aquestes indicacions, a la tornada tots els usuaris van poder fer ús del transport.

Pel que fa als centres d’educació especial, el transport també està funcionant amb normalitat. El personal del Consell Comarcal s’ha desplaçat personalment al CEE Montserrat Montero per revisar les mesures de mobilitat acordades amb el centre, en una trobada on també han estat presents efectius de la Policia Local de Granollers, per millorar la seguretat i l’operativitat en l’entrada i la sortida del usuaris del centre. A causa d’algunes incidències per la dificultat dels usuaris en pujar als vehicles a la sortida del centre i funcionar amb puntualitat, s’ha acordat amb el CEE replantejar els horaris. Ara per ara s’està treballant en una nova proposta.

Aplicació Traceus, a finals de setmana

Pel que fa al funcionament de l’aplicació TRACEUS, durant les primeres jornades del curs no està disponible, ja que per motius tècnics s’està acabant de fer la migració de les dades de les rutes amb els usuaris de cadascuna d’elles. A finals d’aquesta setmana està previst que quedi resolt i l’aplicació estigui plenament operativa.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:37