Joventut i Esports

Servei de Joventut

El Servei Comarcal de Joventut del Vallès Oriental té la funció principal de donar suport als municipis de la comarca perquè desenvolupin les seves polítiques de joventut.

La seva activitat es basa en el Pla Comarcal de Joventut del Vallès Oriental, un document estratègic que recull els principals objectius, programes i projectes dissenyats a partir de les demandes, les necessitats i les prioritats dels municipis de la comarca. El Pla també defineix, coordina i impulsa les polítiques de joventut  dels municipis i proporciona una visió global de la comarca.

Tal i com especifica el Pla Comarcal, els objectius del Servei Comarcal de Joventut són:

 • Facilitar una visió comarcal en matèria de joventut, mitjançant l’estudi de les polítiques de joventut que es desenvolupen al territori.
 • Dur a terme visites al territori per tal de recollir informacions d’interès.
 • Donar suport als ajuntaments en el desenvolupament de polítiques locals de joventut i als professionals responsables, mitjançant la creació d’espais de debat i reflexió segons demandes i interès; de suport tècnic per a l’elaboració dels plans locals de joventut i oferir formació segons demandes dels professionals de joventut.
 • Crear programes a través del treball per projectes de temàtiques diverses: equipaments i espais juvenils, Plans Locals de Joventut, ocupació i formació i Salut Jove o consolidar els programes i/o Serveis existents (Servei laboral de l’Oficina Jove, per exemple).
 • Comptar amb una estructura organitzativa amb els municipis per tal de fomentar el treball interinstitucional i la cohesió dels serveis dirigits a la població jove de la comarca.
 • Optimitzar i oferir als municipis els recursos supramunicipals en matèria de joventut existents d’acord amb els eixos del Pla Nacional de joventut.

 

A més, el Consell Comarcal del Vallès Oriental desenvolupa una sèrie d’actuacions delegades per part de la Generalitat de Catalunya, que és concreten en  següents competències:

 

Les actuacions del Servei de Joventut també inclouen:

           


 

Oficina Jove del Vallès Oriental

A través d’un conveni entre el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Granollers i el Consell Comarcal, s’estableixen les línies de col·laboració i cooperació mútua entre les tres administracions per gestionar una Oficina Jove.

Situada a l’equipament juvenil Gra, l’ Oficina Jove del Vallès Oriental és un espai d’orientació i assessorament per a les persones joves de la comarca, que ofereix informació personalitzada i especialitzada sobre:

 • Recerca activa de feina, ofertes de treball, formació ocupacional i contínua, com fer un currículum i superar una entrevista de feina, tallers i xerrades formatives... Més informació a treball.vallesoriental@oficinajove.cat
 • Formació, educació, estudiar o treballar a l’estranger i altres temes d’interès. Més informació a: vallesoriental@oficinajove.cat


 

Fira Guia’t

En col·laboració amb l’Ajuntament de Granollers i la Xarxa TET (Transició Educació Treball), i amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal del Vallès Oriental cada any organitza la Fira Guia’t . Nascuda l’any 2010, aquesta fira d’orientació acadèmica s’adreça a joves de 4t d’ESO i té la finalitat de donar a conèixer els ensenyaments professionals postobligatoris existents a la comarca.


 

Plenaris comarcals de Joventut

Els Plenaris comarcals de Joventut serveixen per fomentar el treball en xarxa entre municipis i oferir la possibilitat de compartir i intercanviar informacions, maneres de fer i  criteris a l’hora d’actuar. Hi ha dues tipologies de plenaris:

 • Plenaris tècnics de professionals de Joventut: adreçats a professionals en l’àmbit tècnic, o bé d’informació i/o dinamització juvenil de la comarca.
 • Plenaris polítics de Joventut: adreçats als representants polítics municipals en àmbit de joventut.


 

Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental

Aquesta jornada anual organitzada per la Taula de Salut Jove de l’Oficina Jove s’adreça a professionals que desenvolupen tasques vinculades amb la salut juvenil i té la vocació d’esdevenir un punt de trobada i intercanvi. Es planteja com una oportunitat per aprendre, compartir i intercanviar opinions al voltant d’una temàtica clau que canvia cada any.


 

Web pròpia: vallesjove.cat

A més, El Servei de Joventut del Vallès Oriental té un web propi: www.vallesjove.cat , que  es divideix en dues parts:

 • Pública: s’adreça a joves i ofereix informació relacionada amb l’Oficina Jove del Vallès Oriental, agenda d’activitats i informació destacada, continguts relacionats amb la formació i amb l’ocupació, enllaços d’interès, etc.
 • Privada: s’adreça a professionals de joventut i ofereix espais virtuals de debat, notícies, documentació i publicacions d’interès, agenda d’actes per a professionals, etc.

 

Darrera actualització: 19.02.2019 | 15:31