Els professionals que treballen amb joves destaquen la prevenció per abordar l’addicció als videojocs i apostes esportives

Divendres, 6 de novembre de 2020
  • 110 professionals participen a la X Taula de Salut Jove del Vallès Oriental.

La prevenció és un dels elements bàsics per abordar la problemàtica dels vídeojocs i apostes esportives que afecten la gent jove.

Així s’ha comentat en el transcurs de la X Taula de Salut Jove del Vallès Oriental que s'ha celebrat al llarg del matí, organitzada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de forma telemàtica i on han participat 110 professionals que treballen amb i/o per a joves.

David Pere Martínez, coordinador de la Unitat de Polítiques de Drogues de la UAB i responsable de projectes d'investigació i intervenció social, ha parlat sobre les apostes esportives en el context actual, un fenomen inherent i normalitzat dins de les estructures esportives i ha comentat que les identitats són majoritàriament masculines, i s’entenen com una habilitat esportiva.

David Renart, editor d'efectes especials, monitor de menjador i ex-youtuber, ha explicat la seva experiència com a jove jugador habitual de videojocs, contextualitzant els videojocs com un hobby que permet gaudir i socialitzar, i ha remarcat que és possible fer-ne un ús responsable, i important no criminalitzar-los ni prohibir-los.

Carlos González, professor del Grau en Disseny i Producció de Videojocs a Tecnocampus-UPF, ha exposat que la indústria dels videojocs és la indústria cultural que més produeix i factura i ha explicat els diferents perfils d'usuaris de videojocs des d'un punt de vista psicològic i quins models de negoci hi ha.

Per la seva part, Eduardo Valenciano i Bernat Mora, investigadors a la Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions Comportamentals de l'Hospital Universitari de Bellvitge, s'han centrat en el tema clínic, i han exposat que els eixos de desigualtat (classe social, nivell d'ingressos...) són factors de risc a l'hora d'una possible d'addicció. Han comentat que sempre hi ha alguna cosa de fons darrera d’una addicció.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:35