TI Group Automotive Systems, de Montornès del Vallès, guanya el premi Lismivo 2020 a l’empresa socialment responsable

Dijous, 11 de novembre de 2021
  • L’acte de lliurament es va celebrar ahir al vespre a Montornès del Vallès.

TI Group Automotive Systems, empresa del sector automobilístic situada a Montornès del Vallès, ha estat l’empresa guanyadora de la cinquena edició del premi Lismivo a l’empresa del Vallès Oriental socialment responsable.

El premi lismivo és una iniciativa de la Xarxa Lismivo, que coordina el Consell Comarcal, i distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.

S’han tingut en compte criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, o es puntua, també, la franja d’edat, els contractes indefinits, contractes a jornada complerta, antiguitat, els contractes amb persones amb diversitat funcional amb especials dificultats o els contractes de treball amb dones amb un reconeixement del grau de discapacitat igual o superior al 33%.

També es puntua aquelles empreses que adquireixen productes o serveis a centres especials d’ocupació o que col·laboren amb entitats per a la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional, acollir una o més persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques, o altres aspectes com fer formació a les persones treballadores en temes d’inserció laboral i/o de riscos laborals, fer xerrades de sensibilització sobre la inserció laboral i/o de responsabilitat social corporativa o la participació de les persones amb diversitat funcional a les formacions.  

S’inclouen, també, altres criteris de responsabilitat social corporativa, com tenir contractada l’electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció, disposar de vehicles de baixes emissions, disposar d’un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001 o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

El premi consisteix en una Dona d'Aigua elaborat pel Taller Alborada i dos publireportatges a la premsa comarcal.

Patrícia Rodríguez, directora de Recursos Humans, va recollir el premi i va destacar respecte a la seva empresa que “allò que ens diferencia respecte altres proveïdors són aquests temes culturals i de persones. Intentem fomentar la diversitat”. Rodríguez ha posat en valor la feina que hi ha darrera “perquè has de compatibilitzar les exigències del client, que en l’àmbit de l’automoció són molt complexes, amb aquestes diversitats socials, i s’ha d’encaixar”.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha posat en valor que “com a veí del Vallès Oriental hem d’estar tots i totes orgullosos de la feina que es fa per no deixar ningú enrere”.

Per la seva part, el conseller de Promoció Econòmica i vicepresident segon, Jordi Manils, creu que “ens anirà millor com a comarca, com a país i com a teixit productiu si la diversitat es converteix en una de les ensenyes de la nostra marca Vallès Oriental, que estem construint”.

L’alcalde de Montornès del Vallès i conseller de Cooperació i Salut, José Antonio Montero,  posa en valor l’exemple d’empreses “que estan sotmeses a la competitivitat i a unes condicions molt exigents i es poden permetre programes de caràcter social i especialment per la inserció de persones amb diversitat funcional”.

TI Group Automotive Systems, SA, és una empresa del sector automobilístic especialitzada en el subministrament integral de sistemes de transport i magatzematge de combustible.

Es caracteritza, sobretot, per vetllar pel benestar dels seus treballadors i treballadores, establint un sistema de mitjans d'ajuda que faciliten el creixement personal de cada un d'ells i elles, com ara, la comissió d'ajuda social, la diversitat de salaris en espècie assumits per l'empresa, sistema de vinculació de la retribució al rendiment, comissió paritària de conciliació familiar, entre altres.

Seguint amb la responsabilitat social de l'empresa, TI Automotive aposta per la integració d'aquelles persones que presenten limitacions, portant a terme un monitoratge mensual sobre el percentatge de la plantilla amb discapacitat i com mantenir-lo i augmentar-lo.

Actualment, compta amb una plantilla de 15.000 persones repartides entre més de 111 plantes situades en 28 països.

A la planta de Montornès del Vallès té una plantilla de 183 empleat des quals 3 són persones amb diversitat funcional i a més treballen amb la Fundació Privada Vallès Oriental per a Disminuïts Psíquics de la Roca del Vallès, que és de la Xarxa LismiVO i amb d’altres empreses que també contracten persones amb diversitat funcional de fora de la comarca.

Xarxa Lismivo

La Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

Els objectius de la xarxa Lismivo són la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

La xarxa compta amb el web www.xarxalismivo.cat , on consta tota la informació d’interès per a les empreses, tant per contractar persones com serveis de les entitats de la xarxa.

 

 

Darrera actualització: 11.11.2021 | 12:54