El Consell Comarcal renova el Segell Infoparticipa a la transparència i qualitat en la comunicació pública

Dimarts, 11 de maig de 2021
  • El segell, que atorga la UAB, s’ha aconseguit amb el 98% dels indicadors assolits.

El Consell Comarcal ha obtingut el Segell Infoparticipa 2020 a la transparència i la qualitat de la informació de les pàgines web de les administracions locals. El segell el va recollir ahir a la tarda en l’acte celebrat a l’Auditori de la UAB, el vicepresident primer i conseller de Societat del Coneixement i Transparència, Emilio Cordero.

El Consell Comarcal ha obtingut el Segell amb una puntuació del 97,96% dels 49 indicadors que s’avaluen en el cas dels consells comarcals. Un total de 121 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya han rebut el Segell Infoparticipa 2020. Totes es poden consultar en el mapa geo-referenciat i l’Informe 2020.

Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics , quina informació proporcionen sobre el municipi/comarca i la gestió dels recursos col·lectius, i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

El vicepresident, Emilio Cordero, valora molt positivament la renovació del segell un any més. “Per nosaltres, la transparència informativa del nostre web és una obligació que ens auto-exigim cada dia” comenta. I afegeix que “treballem per complir amb el nostre compromís de ser una administració propera i transparent, perquè la transparència enforteix la confiança de la ciutadania cap a les seves institucions”.

El Segell Infoparticipa a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB  -a través del Consell Certificador del Grup de Recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET)- com un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya.

L’Informe s’ha elaborat amb dades de les avaluacions realitzades des de finals de gener de 2021 fins el 1 d’abril de 2021. Les dades corresponen a la 8a onada realitzada dels 947 ajuntaments de Catalunya; la 6a onada d’avaluacions als 40 consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran. I la 5a onada als webs de les 4 diputacions catalanes.

 

Darrera actualització: 8.04.2022 | 09:20