Deu productors de La Xarxa Productes de la Terra del Vallès Oriental, a la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers

Dijous, 26 de maig de 2022
  • Se celebra aquest cap de setmana, del 27 al 29 de maig.

Aquest cap de setmaba, 10 productors del Vallès Oriental que formen part de la Xarxa Productes de la Terra estaran presents a la Fira d’Economia Verda i Circular de Granollers. Amb l’impuls i el suport de la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i en col·laboració amb el Consell Comarcal, aquestes empreses exposaran els seus productes artesans i de qualitat al pavelló Menjar Bé de la Fira.

Aquesta fira és la primera, d’aquest àmbit, que s’organitza a Granollers, dins de les festes tradicionals de l’Ascensió. S’hi presentaran iniciatives diverses, tant d’empreses com activitats lúdiques, de coneixement i divulgatives, totes elles relacionades amb la sostenibilitat. L’objectiu de  La Xarxa Productes de la Terra, a través de la Gerència de Serveis de Comerç i amb el suport del Consell Comarcal, és potenciar la presència dels productors de la comarca per donar a conèixer els seus productes locals i que els consumidors els puguin conèixer.

Hi participaran les següents empreses: Perfum de Fruits Melmelades, de La Garriga, Aixada Conserves de Caldes de Montbui, Mel dels Erms de Sant Antoni de Vilamajor, Dolç Estil Pastissers de La Llagosta, Garrapinyades Can Faba de Mollet del Vallès, Cervesa Sant Jordi de Cardedeu, Agromosaic, Associació de Productors Artesans Ecològics del Vallès Oriental, Cor del Montseny Artesania en cuina de Campins, Embotits El Montseny de Sant Celoni i Oli La Xerona de Caldes de Montbui.

A banda del suport a les empreses de la Xarxa de Productes de la Terra, s’oferirà també dues activitats:

Activitat 1: sobre les característiques saludables i nutricionals dels productes frescos de temporada i de proximitat.

Data: Divendres, 27 de maig de 2022

Horari: de 13:00 a 14:00h

Lloc: Espai Fòrum. Recinte Firal de Granollers

Activitat 2: de la mà de Tana Collados, es presentaran als assistents els productors que estaran a la Fira,   que podran explicar què fan i a on es poden comprar els seus productes.

Data: Dissabte, 28 de maig de 2022

Horari: de 18:00 a 19:00h

Lloc: Espai Fòrum. Recinte Firal de Granollers

Suport del projecte TTT a empreses agroalimentàries

Aprofitant el marc de les ponències i jornades de l’Energia Verda i Circular, demà divendres 27 de maig de 19:00h a 20:00h, se celebrarà la xerrada de presentació del projecte Acompanyament a la gestió de rutes logístiques compartides de les petites empreses agroalimentàries del Vallès Oriental i de l’eina  “Rutes Compartides”.

El projecte Treball, Talent i Tecnologia de la cadena de Valor de l’alimentació al Vallès Oriental, coordinat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat, ha iniciat el projecte “Acompanyament a la gestió de rutes logístiques compartides de les petites empreses agroalimentàries del Vallès Oriental”.

Aquest projecte dóna resposta a un dels reptes identificats pel productors en els  diversos tallers de treball per reforçar la digitalització d’aquestes petites activitats econòmiques per poder ser més competitives. En aquest cas el repte identificat era poder compartir rutes entre els productors i les productores que distribueixen els seus productes a particulars, botigues de proximitat, cooperatives de consum i restaurants del territori per disminuir els costos de transport i la contaminació que aquests trajectes generen.

L’objectiu de projecte és acompanyar i formar individualment els productors i les productores en l’ús, per primer cop, d’una eina tecnològica que els permetin compartir rutes logístiques i generar estalvi de temps i de costos en la seva activitat econòmica. En concret s’ha optat per la APP web “Rutes compartides” que neix des dels productors i cooperativistes de les terres de ponent per resoldre mancances de transport i reduir costos en matèries de logística i transport per a les petites i mitjans productores.

L’aplicació permetrà posar en contacte als productors que distribueixen arreu del territori mitjançant una eina amb la finalitat d’optimitzar els viatges i d’aquesta manera, el temps. “Podríem dir que és com el BlaBlaCar de la distribució agro-ecològica; senzilla, intuïtiva i útil des del primer minut”, assegura Quim Pérez, un dels impulsors.

Darrera actualització: 26.05.2022 | 14:54