La contractació formalitzada al Vallès Oriental durant el mes d’abril duplica la xifra registrada ara fa un any

Dijous, 6 de maig de 2021 a les 11:00
  • Avanç de dades de contractació d’abril de 2021 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

El mes d’abril s’ha tancat amb un total de 10.636 contractes al Vallès Oriental, una xifra lleugerament inferior a la registrada el mes passat (en concret, 300 contractes menys) però que duplica el total de contractes registrats tot just fa un any.

Evidentment, l’abril de 2020 va ser un dels mesos més restrictius a causa de l’impacte de la pandèmia derivada de la Covid19, amb una aturada pràcticament total de l’activitat, cosa que es va reflectir en la caiguda brusca de la contractació.

Seguint en l’anàlisi interanual, tots els municipis de la comarca registren un augment important de la contractació respecte l’any passat. De fet, als municipis més petits, per exemple, veiem com fa un any no es va fer cap nou contracte i les darreres dades indiquen un canvi notable.

Cal dir però que, en termes de qualitat d’aquesta contractació, es constata que els increments es donen amb més força en la contractació temporal (que suposa més del 85% del total de contractes, i arriba, en el cas de les dones, al 87%).

A Catalunya, també s’ha registrat un creixement important de la contractació, amb la xifra de 197.798 contractes laborals, 31.670 indefinits. Intermensualment, la contractació s’ha reduït lleugerament, com a la comarca, amb un 0,5% de contractes menys.

Darrera actualització: 09.09.2021 | 09:27