L’executiva de la TVOA acorda posar en marxa el Consell de la FP comarcal el 2021

Dijous, 24 de setembre de 2020
  • Ahir es va celebrar executiva, en la qual es va fer repàs de l’estat d’execució del Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental.

L’executiva de la Taula Vallès Oriental avança (TVOA) reunida ahir, va acordar, entre d’altres, posar en marxa el Consell de la FP comarcal el 2021.

A l’executiva, celebrada al juny, ja es va proposar que la creació del consell d’FP era una prioritat del Pla Estratègic 2018-2025.​ Amb aquest objectiu, l’executiva de la TVOA està en procés de valorar les característiques que hauria de tenir el consell d'FP. Per als membres de l'executiva, posar en marxa el Consell de la FP és prioritari, entre d’altres coses, per dignificar sectors com la fusteria o la ferreria. També ha posat com a element prioritari que tots els ajuntaments que tenen FP tinguin estratègies alineades.

Per fer-ho possible, el conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, s'ha compromès a fer una trobada amb alcaldes/esses i regidors/es de municipis que tinguin FP per acordar voluntats i expectatives envers la formació professional.

En el transcurs de l’Executiva també es va repassar l'estat d'execució del Pla de Reactivació Econòmica i Social i es va posar de manifest que la majoria de les accions ja estan executades o estan en curs.

Per altra banda, es va donar compte de la presentació de la plataforma MarketplaceVO i la bona acollida que està tenint.

També es va donar compte de la implementació dels ODS al Consell Comarcal, que ja ha començat a treballar amb  la primera reunió amb la consultora que desenvoluparà la primera fase del projecte i que alinearà l'estratègia del Consell Comarcal amb l'Agenda 2030.

Pel que fa a l'acció dirigida a entitats bancàries, es va explicar que evoluciona positivament i s'espera poder tenir les primeres respostes en breu. 

Els responsables de Promoció Econòmica del Consell Comarcal també van informar que aquest any els premis LISMIVO (que premien aquelles empreses que millor incorporen les persones amb diversitat funcional) premiaran també altres temàtiques com la igualtat de gènere, l’eficiència energètica i la gestió de residus. Està peevist que les bases s’aprovin en el Ple del dia 30.

A l'executiva hi van assistir, a més del Consell Comarcal, PIMEC, UEI, CCOO, UGT, el Servei d'Ocupació de Catalunya i els ajuntaments de les Franqueses del Vallès, Mollet del Vallès i Granollers.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:40