El Consell Comarcal del Vallès Oriental inicia dos programes per orientar, formar i inserir 85 joves de la comarca

Dimarts, 14 de febrer de 2017 a les 12:12

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa dos programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. En ambdós programes es realitzen tasques d’orientació, tutorització, formació i inserció laboral, pels 85 joves participants, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat i el retorn al sistema educatiu si s’escau.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” està destinat joves entre 18 i 29 anys amb un nivell d’estudis de graduat en Educació Secundària i de Cicle formatiu de grau mig o Batxillerat, amb l’objectiu de servir d’intermediaris entre les empreses del territori que cerquen treballadors i els joves interessats en incorporar-se al món laboral, per tal formalitzar un contracte laboral subvencionat. El jove contractat rep una formació que millora la seva capacitació per dur a terme les seves tasques a l’empresa, així com un suport tutorial per acompanyar-lo durant el procés d’inserció.

El programa “Joves per l’Ocupació” s’adreça a joves de 16 a 25 anys que o bé no tenen el graduat en Educació Secundària o bé, tot i tenir-lo, no han continuat els estudis. L’objectiu del programa és afavorir la seva inserció i potenciar o millorar les seves expectatives a nivell acadèmic i ocupacional.

Enguany s’ofereixen les següents formacions professionalitzadores:

- Monitor/a de lleure, de menjador escolar i d’activitats fisicoesportives
- Disseny de pàgines web i app
- Tècniques de venda

Paral·lelament a la formació i al llarg de tot el projecte, es dóna orientació laboral i acadèmica, així com suport per continuar els estudis reglats (per obtenir el graduat en Educació Secundària, iniciar un Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mig). Acabada la formació professionalitzadora, el programa permet fer les pràctiques no laborals en entorn productiu i la contractació a través de subvencions a les empreses.

El Consell Comarcal ja té experiència en aquests projectes i en edicions anteriors, ha obtingut bons resultats tant d’inserció com de retorn al sistema educatiu reglat. Als programes del 2015 que finalitzen a finals d’aquest mes i del proper, els resultats han estat els següents: el “Fem Ocupació per a Joves” ha obtingut un 87% d’inserció en oficis tan diferents com administratiu, peó agrícola o cambrer i auxiliar de cuina; el “Joves per l’Ocupació” ha aconseguit inserir a 11 joves en diferents modalitats de contractació i el retorn al sistema educatiu de 14 dels 30 participants totals.

Darrera actualització: 14.02.2017 | 14:24