El Consell Comarcal del Vallès Oriental inicia dos programes per orientar, formar i inserir 85 joves de la comarca

Dimarts, 14 de febrer de 2017

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa dos programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. En ambdós programes es realitzen tasques d’orientació, tutorització, formació i inserció laboral, pels 85 joves participants, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat i el retorn al sistema educatiu si s’escau.

El programa “Fem Ocupació per a Joves” està destinat joves entre 18 i 29 anys amb un nivell d’estudis de graduat en Educació Secundària i de Cicle formatiu de grau mig o Batxillerat, amb l’objectiu de servir d’intermediaris entre les empreses del territori que cerquen treballadors i els joves interessats en incorporar-se al món laboral, per tal formalitzar un contracte laboral subvencionat. El jove contractat rep una formació que millora la seva capacitació per dur a terme les seves tasques a l’empresa, així com un suport tutorial per acompanyar-lo durant el procés d’inserció.

El programa “Joves per l’Ocupació” s’adreça a joves de 16 a 25 anys que o bé no tenen el graduat en Educació Secundària o bé, tot i tenir-lo, no han continuat els estudis. L’objectiu del programa és afavorir la seva inserció i potenciar o millorar les seves expectatives a nivell acadèmic i ocupacional.

Enguany s’ofereixen les següents formacions professionalitzadores:

- Monitor/a de lleure, de menjador escolar i d’activitats fisicoesportives
- Disseny de pàgines web i app
- Tècniques de venda

Paral·lelament a la formació i al llarg de tot el projecte, es dóna orientació laboral i acadèmica, així com suport per continuar els estudis reglats (per obtenir el graduat en Educació Secundària, iniciar un Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mig). Acabada la formació professionalitzadora, el programa permet fer les pràctiques no laborals en entorn productiu i la contractació a través de subvencions a les empreses.

El Consell Comarcal ja té experiència en aquests projectes i en edicions anteriors, ha obtingut bons resultats tant d’inserció com de retorn al sistema educatiu reglat. Als programes del 2015 que finalitzen a finals d’aquest mes i del proper, els resultats han estat els següents: el “Fem Ocupació per a Joves” ha obtingut un 87% d’inserció en oficis tan diferents com administratiu, peó agrícola o cambrer i auxiliar de cuina; el “Joves per l’Ocupació” ha aconseguit inserir a 11 joves en diferents modalitats de contractació i el retorn al sistema educatiu de 14 dels 30 participants totals.

Darrera actualització: 14.02.2017 | 14:24