Dues noves incorporacions a l’Oficina Jove per impulsar el PROJ

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 00:00

El Programa Referents d’Ocupació Juvenil s'ha estat treballant i desplegant pel territori des de finals de l’any passat per acompanyar als joves en l'entrada al mercat laboral

L’objectiu del Programa Referents d’Ocupació Juvenil és facilitar la transició del sistema educatiu al sistema laboral i ocupacional dels i les joves i fomentar-ne la continuïtat formativa. Es tracta d’una figura que va més enllà del Programa Xarxa d’Impulsores de Garantia Juvenil, que es va desenvolupar al nostre territori durant tres anys (2015-2017) i que va servir per fer un acompanyament més precís a joves, especialment tots aquells menors de 30 anys que tenien grans dificultats per continuar en els estudis o accedir a un primer lloc de treball.

Per tal de materialitzar-lo, recentment s’han incorporat a l’Oficina Jove dues tècniques Referents d’Ocupació Juvenil, que duran a terme aquest any el projecte,  promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquestes tècniques són les  responsables de dinamitzar el programa al conjunt de la comarca i d’atendre a les persones joves que hi participin, especialment en aquells municipis de la comarca amb els quals se signarà un conveni per desenvolupar el projecte amb major seguiment.

Aquest nou programa ha de servir per reforçar l’acompanyament i assessorament a joves, i posarà l’èmfasi en el treball amb els col·lectius més vulnerables. Les funcions principals d’aquesta nova figura seran l’atenció directa a joves, a les seves famílies, tot connectant-los amb els recursos existents;

Per això, aquest programa destaca com a un dels elements més importants el treball en xarxa i compartit amb els diferents agents implicats: Instituts i centres educatius de la comarca, Serveis laborals, Serveis Socials, etc.

Podeu ampliar la informació consultant també el web del Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 16.01.2019 | 09:14