Arkema Química, de Sant Celoni, guanyadora de la tercera edició dels premis LISMIVO

Dilluns, 23 de desembre de 2019
  • Els premis reconeixen i valoren públicament la tasca social en la integració laboral de les persones amb diversitat funcional de les empreses amb seu social al Vallès Oriental.

Arkema Química, SAU, de Sant Celoni, ha estat l’empresa guanyadora de la tercera edició dels premis LismiVO. L’acte de lliurament s’ha celebrat divendres tarda tarda a l’Ajuntament de Cardedeu. Els premis LismiVO reconeixen i valoren públicament la tasca social en la integració laboral de les persones amb diversitat funcional de les empreses amb seu social al Vallès Oriental.

Arkema Química SAU és una companyia integrada en el grup Arkema, multinacional francesa amb cobertura geogràfica mundial, a través de la seva unitat de negoci de resines de recobriments i additius. L’empresa, té dues plantes industrials situades a Sant Celoni i Mollet del Vallès i un laboratori de I+D+I a Sant Celoni en les quals treballen 200 persones. La seu social i els serveis centrals estan situats a la planta de Sant Celoni.

L’empresa Arkema Quimica, SAU ha tingut una plantilla mitjana de 194,19 treballadors en situació d’alta durant el 2018. I compta amb 5 persones discapacitades contractades.

La valoració de les candidatures de les empreses participants s’ha fet amb els següents criteris: el percentatge de contractes de persones amb discapacitat respecte al total de contractes de la plantilla, el sexe i les edats dels treballadors, la temporalitat, jornada i antiguitat dels contractes, el tipus i/o grau de discapacitat de les persones contractades, que utilitzin serveis de Centres Especials de Treball, que col·laborin amb entitats de la xarxa LismiVO i que acullin persones amb discapacitat en pràctiques.

El desempat entre les dues candidatures, TI Group Automotive Systems, SA de Montornès del Vallès, i Arkema Química de Sant Celoni, ha estat pel nombre de contractes indefinits

El premi LismiVO 2018 reconeix les empreses que es considera socialment més responsables pel que fa a la integració laboral de les persones amb diversitat funcional durant el 2018, mitjançant el lliurament del distintiu lismiVO 2018. Fina Parejo, directora de Recursos Humans d’Arkema Química, ha recollit, a més, el guardó LismiVO 2018, que consta d’una “Dona d’aigua” dissenyada exclusivament per aquest motiu i duta a terme pels treballadors del CET Taller Alborada. També disposarà de dos publireportatges a la premsa comarcal.

A l’acte han assistit el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé i el conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils.

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha destacat que “un acte com aquest té molta importància, perquè aquí reconeixem empreses que teniu molt clar que, a banda de treballar per una legítima aspiració com és l’obtenció de beneficis econòmics, teniu clar que hi ha un altre benefici, el benefici social, el tenir sensibilitat envers el món que us envolta”. Colomé ha aprofitat per reivindicar el paper de la Xarxa Lismivo “de les entitats que treballeu amb persones amb diversitat funcional a les que us vull felicitar, als que hi sou ara aquí i també els que no hi són, però que fan una de les tasques més importants que hi ha en aquesta vida: ajudar les persones”.

Per la seva banda el conseller de Promoció Econòmica, Jordi Manils, ha recordat que la xarxa Lismivo existeix des de 2004 i és una xarxa que “tracta de la solidaritat que canvia la vida de les persones”.

Actualment la Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal, que la coordina), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

La xarxa compta amb el web www.xarxalismivo.cat, on consta tota la informació d’interès per a les empreses, tant per contractar persones com serveis de les entitats de la xarxa.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 11:18