Una vuitantena de persones han participat a les primeres jornades de debats sobre habitatge organitzades pel Consell Comarcal

Divendres, 24 de novembre de 2017

La segona i darrera jornada d'aquest cicle s'ha centrat en proporcionar eines i estratègies als participants

La sala polivalent de Can Font, a Les Franqueses del Vallès, ha acollit aquest dijous al matí la segona i darrera jornada dels debats sobre habitatge organitzats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental. En aquesta ocasió la sessió ha dut per títol «Eines i estratègies» i s'ha iniciat amb la benvinguda institucional a càrrec del president del Consell Comarcal, David Ricart; la consellera comarcal d'Habitatge, Dolors Castellà; i l'alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé.

Ricart ha explicat que «als ajuntaments ens falten sovint els recursos materials per donar resposta a les necessitats dels ciutadans» i ha afegit que, en aquest sentit, «aquestes jornades neixen per donar un impuls més a la feina en matèria d'habitatge que es fa al territori». El president del Consell Comarcal ha explicat també que les dues jornades han comptat amb una vuitantena d'inscrits, la majoria d'ajuntaments del Vallès Oriental, però també d'altres administracions de diversos espais del territori català i de perfils diversos com tècnics, polítics, professionals i, fins i tot, representants del tercer sector.

La consellera comarcal d'Habitatge ha afirmat que des del Consell Comarcal es vol ajudar als ajuntaments en matèria d'habitatge més enllà de facilitar els tràmits però alhora «necessitem constantment el feedback dels ajuntaments perquè la feina des del Consell sigui efectiva i pràctica». Justament l'alcalde de Les Franqueses del Vallès ha volgut felicitar al Consell Comarcal perquè, segons ha dit, «una de les funcions que més us destaca és el tema de l'habitatge». Colomé, a més, ha explicat que la partida per serveis socials del seu ajuntament al 2011 era de 30.000 euros i que ara és de prop de 130.000, una xifra a la que cal sumar altres ajudes com les beques menjador.

«Eines i estratègies» des de diversos ens i àmbits
Un cop feta la benvinguda institucional, s'han fet un total de vuit ponències que, des de diversos àmbits, han presentat a la seixantena d'assistents a la jornada eines i estratègies en matèria d'habitatge. Un cop més, la responsable de l'Oficina Comarcal d'Habitatge, Laura Fusté, ha estat l'encarregada de moderar les intervencions i els debats posteriors. En aquesta ocasió representants de diverses administracions han presentat recursos a l'abast dels ajuntaments i han explicat la realitat de la gestió de les necessitats i problemàtiques de l'habitatge. Així, tècnics de la Diputació de Barcelona han presentat el Servei d'Orientació Jurídica i el SIDH (Servei d'Intermediació de Deutes de l'Habitatge), un analista d'Ivàlua (Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques) ha parlat del protocol d'avaluabilitat i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya s'ha centrat en els pisos que compren a les entitats bancàries.

La trobada ha presentat també els resultats de l'avaluació de disseny de la Política Pública de l'Oficina Comarcal d'Habitatge, encarregada pel Consell Comarcal a la Diputació, i les necessitats de l'Oficina que ha detectat el treball final de màster del politòleg Adrià Peycasat. A més, a jornada ha comptat amb una intervenció que ha permès conèixer la gestió social d'habitatges des de l'àmbit privat que fa SOGEVISO (Banc Sabadell).

Darrera actualització: 25.11.2017 | 13:25