Una enquesta per apropar-se al fenomen dels maltractaments a les persones grans

Dimarts, 18 d’abril de 2023
  • Alumnes de l'Institut Pla Marcell de Cardedeu i el Consell Comarcal activen una enquesta online per avaluar-ne el grau de coneixement de la població, que estarà activa fins el 6 de maig.

L’alumnat de 2on d’integració Social de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu i el Consell de la Gent Gran del Vallès Oriental, coordinat pel Consell Comarcal, han posat en marxa una enquesta per avaluar el grau de coneixement i la sensibilitat de les persones respecte els maltractaments a les persones grans i la visió que es té sobre aquest fenomen tan ocult i silenciat.

L’enquesta, que es pot contestar online, estarà activa fins el 6 de maig, és totalment anònima i els resultats ajudaran a seguir planificant accions per contribuir a la prevenció, detecció i abordatge de situacions de maltractaments a persones grans, un tipus de violència que afecta 1 de cada 5 persones grans al món.

Aquesta enquesta forma part del projecte intergeneracional “No maltractis el reflex del teu futur” que van posar en marxa l'any passat l'alumnat de l'Institut Pla Marcell i el Consell de la Gent Gran del Vallès Oriental, amb l'objectiu de prevenir situacions de maltractaments a persones grans a través de la sensibilització i conscienciació de la població de la comarca.

Com a primera acció, el mes de maig del 2022 van entrevistar aleatòriament 50 persones a peu de carrer per tal de conèixer quina informació hi ha sobre aquest tipus de violència tan ocult i silenciat. Les entrevistes van ser gravades als municipis de Llinars del Vallès, Sant Celoni, Cardedeu i Granollers, i s’acompanyaven amb la distribució d’un díptic informatiu.

El vídeo que es va elaborar aleshores es va presentar al Tèxtil Rase de Cardedeu, en una trobada que va posar de manifest la grata experiència i l’aprenentatge per a totes les parts que hi van participar.

Ara, es vol obtenir una mostra més amplia que reflecteixi la realitat d'aquest fenomen. De moment, i com a primera acció, els alumnes i el Consell de la Gent Gran van dedicar una tarda a enquestar gent pel carrer, i ja va aconseguir 260 enquestes. Amb aquesta fórmula online els i les joves estudiants volen ampliar encara més aquesta mostra per apropar i sensibilitzar la població a una realitat tan poc coneguda.

Darrera actualització: 1.03.2024 | 11:24