Tret de sortida a la Fira Guia't 2019 a Roca Umbert

Dilluns, 8 d'abril de 2019 a les 09:00

Aquest matí s'ha inaugurat la desena edició de la Fira Guia't, l'aparador d'estudis de formació professional del Vallès Oriental i comarques veïnes.

Des d'avui i fins dijous dia 11 d'abril, la nau Dents de Serra i a d'altres espais de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers seran l'escenari de la Fira Guia't, que aquest matí ha obert les portes amb la presència del president del Consell Comarcal, David Ricart o l'alcade de Granollers, Josep Mayoral, entre d'altres personalitats.

La Fira és una iniciativa del Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça especialment als estudiants de 4t d’ESO. Reuneix més de 40 expositors i és visitada cada any per més de 2000 persones. Es tracta d'una cita ineludible per a joves i les seves famílies ja que els ofereix informació i orientació sobre l'oferta formativa just en el moment en què han de decidit què estudiar després de l'ESO.

A més de la informació dels centres de formació professional de la ciutat i d’altres poblacions del Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès, o Osona, entre altres, hi trobaran xerrades i tallers, amb l'objectiu de despertar inquietuds als joves i que puguin conèixer de primera mà experiències d’altres joves que han passat per aquesta situació de tria. També es poden informar, per exemple, sobre la possibilitat d’acabar els estudis amb una beca Erasmus.

Aquesta desena edició de la Fira Guia't consolida l'aposta per la Formació Professional que és garantia d’èxit acadèmic i professional. Més del 50% de les persones que acaben aquesta formació s’insereixen en el món laboral i en algunes famílies professionals, com les més vinculades a la indústria, aquesta xifra pot arribar fins al 90%. A més, aquesta edició d'aniversari obre una nova etapa que ja no busca només el prestigi i difusió de la Formació Professional, sinó que aposta per situar-la en la centralitat que li pertoca.

En aquest sentit, la Formació Professional té en la indústria 4.0 una oportunitat per a totes aquelles persones que busquin un futur laboral d’èxit. Justament, per promoure les vocacions industrials, enguany i a la Sala Nau B1 hi haurà una mostra d’indústria 4.0. Drons, robòtica, realitat virtual o augmentada, ompliran aquest espai. També s'hi faran xerrades temàtiques i demostracions dirigides a tots els visitants i, molt especialment, als alumnes de Batxillerat per tal que coneguin les oportunitats que ofereixen els cicles de grau superior relacionats amb la indústria 4.0.


Actualitzant el sistema: Vallès Oriental 4.0
Enguany i des del programa d’Ocupació a la Indústria Local “Vallès Oriental 4.0”, també s’hi ha volgut participar, oferint als centres visitants l’oportunitat de conèixer la indústria des d’una perspectiva diferent: El dimarts 9 d’abril de 13h a 14h, hi haurà la xerrada i dinàmica lúdica “Indústria i Dona”, destinada a despertar vocacions industrials entre les noies, ja que són sectors productius fortament masculinitzats i, sovint, associats a feines brutes i d’esforç físic. La sessió estarà conduïda per Judith Doral i Irene Toro de Young It Girls.


El dimecres 10 d’abril de 15:30h a 17:30h, hi haurà una ponència i debat sota el títol “Impacte Laboral de la Indústria 4.0”, on es parlarà de l’adopció de la indústria 4.0 i dels canvis que aquesta suposarà en termes laborals, de contractació, de perfils professionals emergents així com també de la previsible destrucció d’altres. L’impartirà Joan Miquel Hernández, Cap de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

 

Visites guiades a la Fira Guia't per a famílies
El dimecres 10 d’abril, de les 17 a les 20 h, es pot visitar la Fira Guia’t, a la nau de Dents de Serra de Roca Umbert, i descobrir els espais d’orientació personalitzada, les demostracions i la mostra d’expositors. Hi haurà visites guiades a les 17 i a les 17.30 h per a famílies que tenen alumnes a 3r i 4t d’ESO. La visita inclou la xerrada d’orientació “Ja acaben l’ESO....i ara què?”

Darrera actualització: 09.04.2019 | 13:49