Obertes les inscripcions per adherir-se al compromís Biosphere i a la Xarxa de punts d’informació turística

Dijous, 30 de gener de 2020
  • El Servei de Turisme està fent sessions informatives per captar noves entitats als dos projectes i renovar l’acreditació a les actuals.

El Servei de Turisme del Consell Comarcal ha obert el període d’inscripcions per a l'edició d’enguany de nous punts d'informació turística i per al Compromís Biosphere.

Amb aquest l’objectiu de captar noves adhesions, aquesta setmana ja s’ha fet una sessió informativa al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès, on han participat una desena d’entitats.

El projecte dels Punts d’Informació Turística neix de la Diputació de Barcelona amb la finalitat de crear una xarxa d’informació turística públic-privada per donar el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme. 

El programa està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística al visitant.

Per formar part de de la Xarxa els establiments es poden beneficiar de les diferents accions del programa com sessions formatives i descoberta de l’entorn. La participació de qualsevol entitat al projecte és totalment gratuïta. El 2019 van participar 13 entitats.

El projecte Compromís per la sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

A la demarcació de Barcelona s’està implementant aquest distintiu des de l’any 2017 amb prop de 400 entitats adherides, d’entre elles 38 només al Vallès Oriental.

El projecte està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

Per formar adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere només cal assolir uns objectius anuals. A partir d’aquí les entitats es poden beneficiar de les diferents accions del programa com ara sessions formatives, assessorament en la gestió interna, taller de destinació. La participació de qualsevol entitat al projecte implica una quota simbòlica de 80 euros el primer any i 40 euros els següents anys, quan es renova.

Contacte amb el Servei de Turisme

Darrera actualització: 9.09.2021 | 12:56