Emilio Cordero, escollit president del Consell Comarcal

Dimecres, 30 de juny de 2021
  • En el Ple celebrat de forma presencial aquest migdia a Can Ribas de les Franqueses del Vallès.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero (PSC-CP), ha estat escollit president del Consell Comarcal, en el ple celebrat aquest migdia a la Sala d’Actes de Can Ribas, a les Franqueses del Vallès i conduït pel vicepresident segon, Jordi Manils.

Al Ple, al qual han assistit, a més dels consellers i conselleres, diferents alcaldes i alcaldesses, diputats, representants dels partits polítics i treballadores i treballadors de la institució, s’ha donat compliment del pacte de Govern entre PSC-CP, Junts i En Comú Guanyem. Així la setmana passada es va formalitzar la renúncia de Francesc Colomé, per facilitar el relleu a la presidència a la meitat del mandat.

Els dos partits que han presentat candidatura a la presidència han estat ERC-AM, que ha presentat com a candidat a Marc Candela, i el PSC-CP, que ha presentat Emilio Cordero. La resta de partits (Junts, En Comú Guanyem, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i CUPVO-AM, no han presentat candidatura. Després de la votació, feta en secret, Emilio Cordero ha obtingut 19 vots, Marc Candela 8 i hi ha hagut 2 vots en blanc i cap vot nul.

El ja president, Emilio Cordero, que ha esmentat diferents àmbits d’actuació de l’ens comarcal en els propers dos anys –en polítiques socials, economia, turisme i ocupació, medi ambient, habitatge, joventut, ensenyament, agenda 2030 o infraestructura ètica- ha destacat en el seu discurs que assumeix la presidència amb la mà estesa i el repte de “servir a una població de més de 400.000 habitants i 39 municipis i pensar en allò que ens uneix abans que en allò que ens separa”. Cordero ha comentat que exercirà la presidència sota els principis ”d’honestedat, eficàcia i eficiència on prevalgui per sobre de tot l’interès dels vallesans i vallesanes”. Per Cordero “es tracta de donar solucions des del nostre àmbit competencial als problemes reals, estar al costat dels ajuntaments i de la gent, de treballar per als que més ho necessiten i prioritzar la distribució de la riquesa i la igualtat d’oportunitats, de fer possible fer una comarca millor per nosaltres i les generacions futures”.

Per la seva part, el candidat d’ERC-AM, Marc Candela, ha retret el pacte entre PSC-Junts i ECG, i ha comentat que “la governabilitat no pot continuar menystenint a una de les dues grans formacions polítiques de la comarca”.

En el torn dels i les portaveus dels grups comarcals per justificar el seu vot, han intervingut ERC-AM, PSC-CP, Junts i En Comú Guanyem. Els grups de Ciutadans i CUP no han intervingut.

Així, la portaveu d’ERC-AM, Anna Cella, ha expressat el desig que “aquests dos anys  de mandat que queden siguin ben diferents als que hem viscut fins ara” i dirigint-se al president ha comentat que “ens trobarà sempre disposats a treballar per la comarca i el bé de tothom”.

Pe la seva part, el portaveu de PSC-CP, Joan Ramon, ha destacat la fermesa del pacte de govern, i ha comentat que “ens comprometem com a govern a cercar aquest consens de forma constant, sincera i transparent”.

La portaveu de Junts, Roser Colomé, ha comentat que “som aquí per treballar per la comarca sense renunciar mai a la nostra ideologia, sense renunciar a la defensa dels nostres ideals, però hi som per treballar per la comarca”.

Per últim, el portaveu d’En Comú Guanyem, José Antonio Montero, ha comentat que “la ciutadania el que ens demana és que no ens discutim, que treballem per ells i per elles, que fem el possible perquè arribi el millor al seu municipi, i el Consell Comarcal té pocs recursos però té la perspectiva de millorar i coordinar l’acció dels governs”.

 

 

Darrera actualització: 8.09.2021 | 15:17