La contractació formalitzada durant el mes de juny al Vallès Oriental creix, i pràcticament dobla la xifra registrada ara fa un any

Dimarts, 6 de juliol de 2021
  • Avanç de dades de contractació de juny de 2021 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

El mes juny ha tancat amb un registre de 13.515 contractes, gairebé 2.000 més que el mes de maig passat. Així, es manté la tendència en l’augment de la xifra, que se situa també molt per damunt del que es va registrar fa gairebé un any (pràcticament 5.000 contractes més).  Evidentment, el juny de 2020 els efectes de l’impacte de la pandèmia de la covid19 eren molt presents i malgrat la lleugera obertura de certes activitats encara estàvem sota els efectes de les primeres etapes de la pandèmia, més restrictives.

Un any després, el context és més favorable a la recuperació de l’activitat (per l’avanç de la vacunació i la retirada de les mesures més restrictives) la qual cosa fa que hi hagi hagut aquest creixement, tot i que ens trobem també en un context d’augment de la temporalitat: el 88% del total de contractes signats a la comarca són temporals.

Seguint en l’anàlisi interanual, tots els municipis de la comarca registren un augment important de la contractació respecte l’any passat. De fet, als municipis més petits, per exemple, veiem com fa un any no es va fer cap nou contracte i les darreres dades indiquen un canvi notable. Per sexes, els homes concentren el 53% de la contractació total.

Durant el mes de juny s’han formalitzat, a Catalunya, 266.567 contractes laborals, un 13,5% d’indefinits (35.964) i un 86,5% de temporals (230.603). Aquestes xifres suposen un increment intermensual del 21,4%, que ha estat més intens en el cas dels contractes temporals (+22,8%; 42.815 més) que dels indefinits (+13,3%; 4.229 més), igual que ha passat a la nostra comarca.

El creixement de la contractació aquest mes de juny també va de la mà de la recuperació d’un sector molt significatiu a l’economia catalana, com és el turisme, una activitat que genera moltes contractacions durant el període estival. A la nostra comarca el seu impacte i la seva influència en la millora de sectors com el comerç és un dels elements claus que fomenta la millora de les xifres de contractació, malgrat que, com dèiem, la qualitat d’aquesta ocupació sigui encara baixa per la preponderància dels contractes temporals.

Darrera actualització: 15.09.2021 | 10:07