Dades d'EROs: expedients MAIG 2022

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 01:05

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

MAIG 2022

Aquest mes de maig la xifra d’EROs ha augmentat lleugerament, així s’han registrat 15 expedients de regulació a la nostra comarca, una xifra inferior als mesos anteriors, amb una afectació també menor pel que fa al nombre de persones afectades, que s’ha situat en 270. Des de principi d’any  el total d’expedients registrats és de 59, amb una afectació a 1.572 persones.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, observem com les dades d’aquest mes indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, tot i que lluny de les xifres del Barcelonès (140) o el Vallès Occidental (33) i el Baix Llobregat (31). Pel que fa a la xifra de persones treballadores afectades, la comarca suposa també la quarta més afectada dins del conjunt català, a força distància també de les altres comarques metropolitanes.

La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis de Llinars del Vallès, Les Franqueses del Vallès, La Garriga i Montornès del Vallès, on els expedients de regulació registrats es vinculen, sobretot, al sector de la indústria manufacturera.

A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de maig i les dades acumulades des de gener de 2022 fins l’actualitat, així com l’afectació d’aquests expedients per sectors econòmics: la indústria manufacturera, l’hostaleria, el comerç al major i al detall, la construcció i les activitats administratives i auxiliars són els principals afectats pel total d’expedients acumulats des de principis d’any.

Darrera actualització: 17.06.2022 | 09:21