Nota Informativa: Població amb discpacitat al Vallès Oriental. Any 2022

Dilluns, 3 de juliol de 2023

Des de l’Observatori-Centre d’Estudis, i per tal d’aprofundir en el coneixement dels diferents col·lectius que formen part de la població de la nostra comarca s’ha dut a terme aquest informe, que es basa en l’explotació de les dades estadístiques existents i d’altres documents d'interès. Bona part de les dades formen part de l’Estadística sobre la població amb discapacitat de Catalunya , base de dades del Departament de Drets Socials. També es recullen dades relatives a ll’Estadística del mercat de treball de les persones amb discapacitat té per objectiu principal conèixer la situació de les persones amb discapacitat i la seva integració al mercat de treball.

 

 

D’acord amb les darreres dades disponibles, s’estima que el 2022 a la comarca hi ha un total de 29.731 persones amb reconeixement legal de discapacitat,  14.583 homes  i 14.878 dones, una distribució pràcticament idèntica del 50% per sexes. Respecte al conjunt total de la població vallesana, les dades indiquen que la població amb discapacitat reconeguda suposa el 7% del total de població, una proporció lleugerament per sota del que suposa el total de població amb discapacitat reconeguda al conjunt del país, que puja a un 8,5%

Per edat, set de cada deu persones amb discapacitat són persones majors de 45 anys (73%), mentre que en la població sense discapacitat la xifra és força inferior, quatre de cada deu (47%). És a dir, les persones amb discapacitat són més grans, en mitjana, fet totalment coherent atès que algunes discapacitats són més prevalents amb l’edat. I com podem observar aquesta proporció es manté força similar tant a la comarca com al país.

Darrera actualització: 31.07.2023 | 13:13