Neix una guia per fer front als maltractaments de les persones grans

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

Aquesta nova guia comarcal per actuar davant possibles casos de vexacions a la tercera edat es presentarà el proper dimecres 20 de març de 2019 a les 11h al Casal Cívic de Llinars del Vallès

La guia s’ha elaborat en el marc d’un grup de treball que ha impulsat el Consell Comarcal amb col·laboració d’Ajuntaments, Serveis Socials, Hospitals, àrees bàsiques de salut, cossos de seguretat, serveis de proximitat, justícia, i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i EIMA, associació que es dedica a la Investigació dels maltractaments a les persones grans.

Es tracta d’una eina per a la gestió i l’abordatge de les diverses situacions de maltractaments que poden afectar a les persones grans. És un instrument que permet als professionals que treballen i/o estan en contacte amb les persones grans detectar, avaluar i intervenir davant de sospites d'abús, negligència o vulneració de drets.

L'acte es dividirà en dos blocs, un de caràcter institucional i l'altre d'un caire més tècnic.

Al bloc institucional, hi intervindran:

David Ricart, President del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Martí Pujol, Alcalde de Llinars del Vallès

Iolanda  Moragues, Cap de Servei de Suport de de Programes Socials, Gerència de Serveis de Benestar Social, Àrea d’Atenció  a les Persones Diputació de Barcelona

Montserrat Rossines, Mentoring de Polítiques Socials i Igualtat

Aquest bloc acabarà amb la projecció del curtmetratge Contranatura. En acabar, s'iniciarà el bloc tècnic en què intervindran:

Silvia Perez, cap de l’Àrea de Polítiques Socials i d’Igualtat

Pilar Martínez, directora del Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia Personal de la Diputació de Barcelona.

Melisa Troncoso, tècnica de gent gran del Consell Comarcal

Sandra Ortigosa, treballadora Social Hospital St. Celoni

Inmaculada Riera, integrant del Consell Consultiu de la Gent Gran

Jordi Muñoz, advocat i President d’EIMA

Per concloure l'acte, Silvia Pérez, cap de l’Àrea de Polítiques Socials i d’Igualtat i Maria Lluïsa Berdala, consellera comarcal de Polítiques Socials i d’Igualtat, faran una prospecció de futur.

Darrera actualització: 19.03.2019 | 16:40