El Consell Comarcal, per una recuperació verda i socialment justa

Dimecres, 7 d’octubre de 2020
  • El darrer Ple acorda l'adhesió a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat, aprovat a la darrera assemblea i on va ser-hi present el Consell Comarcal.

El darrer Ple del Consell Comarcal ha aprovat l'adhesió a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat per una recuperació verda i socialment justa. Aquesta declaració va ser acordada en la darrera assemblea de la Xarxa, celebrada el 15 de setembre de forma telemàtica, i a la qual va assistir-hi el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Joan Daví. Per Daví "el Consell Comarcal col·laborem amb els ajuntaments vallesans treballant per fer front a la pandèmia de la covid19, però, mentrestant, també ajudem a plantar la llavor de la recuperació mediambiental que ha de germinar un cop superat el coronavirus"

La decalaració alerta que "la recuperació verda i socialment justa no és un luxe, és un salvavides".

I és per tot això que les ciutats i els pobles signants ACORDEN:

INCORPORAR la recuperació verda i socialment justa a les nostres polítiques de reactivació econòmica, amb l’Agenda 2030 i els ODS com a base, amb fites a curt i llarg termini.

REFORÇAR la nostra ambició climàtica mitjançant el Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia. Accelerar la transició energètica i fer-la més justa a través de l’autoconsum i les energies renovables, la fiscalitat municipal i el suport a totes les iniciatives, especialment als col·lectius vulnerables i a les comunitats energètiques locals.

POTENCIAR el model d’economia circular, amb polítiques locals i accions específiques per als polígons d’activitat econòmica, i en els àmbits del comerç, la compra pública sostenible i les polítiques de prevenció i recollida selectiva de residus, amb garanties de seguretat i higiene.

AFAVORIR la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire, per garantir la salut. Apostar per un transport públic de qualitat i a l’abast de tothom, un espai urbà obert a la gent, voreres més amples, espai i reconeixement per a la bicicleta i una major connexió amb l’entorn natural.

PRESERVAR la biodiversitat dels espais naturals urbans i periurbans com a eina de resiliència i d’adaptació a la nova realitat. Reconèixer el dret social a un medi ambient saludable i promoure les infraestructures verdes i els serveis ecosistèmics.

DONAR suport a un sistema alimentari sostenible i just en els àmbits dels horts socials i ecològics, els menjadors escolars, la restauració, el consum domèstic i el producte local.

REPENSAR l’educació ambiental com una eina essencial de resposta i solucions a la crisi, d’empoderament i de participació en el marc de l’Agenda 2030 i els ODS, mitjançant les metodologies innovadores i virtuals.

 

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:26