La Festa de la Queixalada, preservem l’entorn a mossegades
El Consell Comarcal del Vallès Oriental organitza els dies 30 de novembre i 1 de desembre la I edició de La Festa de la Queixalada, preservem l’entorn a mossegades a l’espai Roca Umbert de Granollers amb la voluntat de promocionar els productes del territori. Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, SlowFood Catalunya, Llavors Orientals i l’Associació de Productors d’Oli del Vallès.
La Fira neix amb l’objectiu de donar a conèixer tota l’oferta de producte local del Vallès Oriental, del Vallès Occidental i del Maresme i s’adreça tant al públic general com al sector professional en dues jornades diferenciades, amb la voluntat de fomentar el consum de proximitat durant tot l’any.
El producte local, protagonista d’un programa que uneix festa, gastronomia i proximitat
La Fira de la Queixalada començarà el diumenge 30 de novembre, des de les 10.00 i fins a les 20.00. Els assistents trobaran un mercat amb més de 40 parades de productors i productores locals del sector agroalimentari del Vallès Oriental, del Vallès Occidental i del Maresme, on podran comprar i tastar els seus productes.
L’espai de Roca Umbert disposarà de dues sales on s’hi realitzarà sessions de tast de proximitat guiades pels mateixos pagesos i pageses.
La gastronomia local també serà protagonista de la jornada. Durant tot el diumenge, cuiners i cuineres faran demostracions culinàries amb sabors del territori en l’escenari del mercat. Així mateix, hi haurà una zona de restauració que acompanyarà tota la jornada on els restaurants SlowFood oferiran plats cuinats amb productes del mateix mercat, vins i cerveses artesanes de les tres comarques.
L’esdeveniment estarà amenitzat amb actuacions musicals i una extensa oferta cultural, també d’artistes del Vallès i el Maresme.
Dilluns 1 de desembre, des de les 9.00 i fins a les 16.00, seguirà la Fira de la Queixalada, però estarà especialitzada i adreçada a professionals de la restauració amb l’objectiu de donar-los a conèixer l’oferta de productes de les comarques per als seus serveis. Durant aquesta jornada, també es duran a terme tastos, mostres culinàries i es faran presentacions de diferents projectes i novetats de totes les entitats participants.
En aquest cas, l’oferta de restauració consistirà en un menú degustació organitzat per tots els restaurants SlowFood del Vallès i del Maresme que cuinaran amb productes del mercat, fent servir tècniques gastronòmiques professionals.