El Ple del Consell Comarcal, contra el tancament de la planta de Bosch de Lliçà d’Amunt

Dijous, 25 de març de 2021
  • La moció presentada pel Comitè d’empresa va ser aprovada per unanimitat.

El Ple del Consell Comarcal, celebrat ahir, va aprovar per unanimitat una moció contra el tancament de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt.

La moció, presentada pel Comitè d’empresa, especifica que el tancament afectarà uns 336 treballadors i treballadores del territori català, als que hem de sumar 100 llocs de treball directes de subcontractes de la mateixa planta. També es refereix a què a finals del 2021 farà efectiu l’acomiadament de 300 treballadors més de la planta de Castellet, deixant al carrer a 1500 treballadors i treballadores de tota Catalunya.

En el text es reflexiona que el 73% de la plantilla que afronta el tancament té més de 50 anys  “fet que representa un impacte social devastador que afecta el teixit industrial de la comarca del Vallès Oriental i de Catalunya”.

El text recorda que “la plantilla ha contribuït als beneficis milionaris de l’empresa Bosch” també que ”ha contribuït sempre a arribar a acords com poden ser, la congelació salarial en els últims 5 anys, pèrdua de la revisió del IPC en el conveni anterior i acords de flexibilitat i mesures productives”.

Al text es fa referència a què “sorprèn aquesta decisió que respon únicament a una deslocalització de la indústria a Catalunya”, així com que “els representats sindicals de l’empresa Bosch consideren que els aspectes més nocius de les reformes laborals ajuda a les multinacionals a deslocalitzar les produccions, tot i ser viables al territori espanyol”.

La moció acorda expressar “el rebuig total al tancament de la planta Bosch Lliçà d’Amunt” i manifesta “la necessària col·laboració de les administracions públiques en el compromís d'activar les mesures necessàries per a evitar el tancament de la planta de Bosch Sistemes de Frenat, a Lliçà d'Amunt”.

L’acord “demana al govern la derogació de la reforma laboral del 2010 -2012 i els articles 42, 43 i 51 del estatut dels treballadors/es” i manifesta “tot el nostre suport als treballadors i treballadores en aquesta difícil situació a la qual s'enfronten, i estem sempre a la seva disposició”.

Els acords inclouen “exigir al Govern d’Espanya, a la Generalitat de Catalunya i totes les administracions públiques el compromís d’un pla de viabilitat de la planta de Bosch Lliçà” i també “instar la direcció de Bosch a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigir una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori”.

El text també insta a la Generalitat de Catalunya a què “actuï com intermediari buscant una solució que permeti salvar els llocs de treball”.

*TEXT ÍNTEGRE DE LA MOCIÓ

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:25