Unes 600 persones van passar per la Fira aquest dissabte, tot i la pluja.
Aquest dissabte passat, el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana va acollir durant tot el dia la 15a edició de la Fira Lliga't a la Terra, que va comptar amb 25 parades de productes de proximitat i diversos tallers i activitats.
Organitzada per la regidoria de Fires i Sector Primari de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i el Consell Comarcal, la mostra va desafiar la pluja i la van visitar unes 600 persones, menys que l'edició de l'any passat.
Tot i així, a la fira es van vendre unes 25.000 unitats de planter (3.000 més que l'any passat), la gran majoria de tomaqueres, i unes 1.000 de pebrots, albergínies i enciams. A banda de les 9.000 tomaqueres venudes a les productores de la comarca, se'n van vendre 15.000 a particulars, de les quals el 60% s'havia venut en línia i, la resta, a través de la venda directa a la mateixa fira.
Aquest planter de tomàquets contribueix a preservar les espècies antigues de varietats locals, que es vendran a la Fira del Tomàquet del juliol a Santa Eulàlia de Ronçana.
Manel Imedio, regidor de Fires i Sector Primari de Santa Eulàlia, va explicar que "la producció de tomàquets aquest any va una mica més tard, però, segons els experts, la previsió és bona".
Per la seva banda, Emilio Cordero, president del Consell Comarcal, va assegurar que "és una fira molt consolidada" i que "Santa Eulàlia és un referent de plantació de tomaqueres i de la feina de recuperació de llavors de varietats antigues".
La fira va oferir el dinar popular elaborat pel restaurant Can Candelich i que va vendre 110 tiquets. També van comptar amb un gran èxit de participació el tast d'olis i els dos tallers, amb una cinquantena de persones a cada activitat, així com la visita a l'Hort de l'Espelt al Molí d'en Vendrell.
Un altre dels protagonistes de la jornada de dissabte va ser el cuiner Pep Salsetes, qui va participar a la presentació del llibre "Un país a la cassola" d'Agustí Corominas i a la projecció del documental "El guardià de la cuina" del programa "Sense ficció" de 3Cat.
A la fira hi han col·laborat Llavors Orientals, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Turisme Vallès i El Molí d'en Vendrell. Compta amb el suport de Diputació de Barcelona i la Xarxa de Productes de la Terra. *Totes les fotografies es troben a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 "Fam zero", 12 "Consum i producció responsables" i 15 "Vida terrestre". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.