Avança el projecte "Treball, Talent i Tecnologia en la cadena de valor de negocis de l’alimentació al Vallès Oriental"

Divendres, 26 de novembre de 2021
  • S’acompanya la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals.

Aquesta setmana s’ha dut a terme un taller de co-creació dins del projecte "Treball, Talent i Tecnologia (TTT) a la Cadena de Valor de Negocis de l’Alimentació al Vallès Oriental". L’objectiu és dissenyar les actuacions que aquest programa ha d’oferir a les empreses participants del territori.

El projecte TTT té com a objectiu acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial. Entre d'altres, preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d’aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.

Un cop acabada la fase de diagnosi, s'ha iniciat la fase d'implementació del programa, amb el dissenys de les accions que es portaran a terme.

La primera s'ha fet aquesta setmana a Can Muntanyola, al Centre de Servei a les Empreses de Granollers. Durant tota la tarda de dilluns, una quinzena d’empreses i més de 25 participants van col·laborar en uns tallers de co-creació i co-disseny d’actuacions de valor afegit per copsar els interessos actuals de les empreses de la comarca.

La jornada es va desenvolupar en quatre grups de treball diferents, amb les temàtiques següents:

  • Talent i persones: es van determinar els perfils de persones i les formacions per als treballadors necessàries a l’empresa per aquesta transformació tecnològica a tots els nivells professionals (directiu, càrrecs intermitjos o personal de base).
  • Packaging sostenible: es van tractar temes com la sostenibilitat, la personalització i un procés ràpid de disseny, que són recurrents a totes les empreses, conèixer nous materials...
  • Automatització i robotització: el fil conductor va ser la innovació tecnològica, i es van tractar qüestions com l'automatització o la robotització dels processos, així com altres tecnologies que són tendència al sector de l’alimentació.
  • Traçabilitat alimentària en la nova era digital: enfocat a estudiar noves metodologies i coneixements per aplicar, sobretot els relacionats amb la tecnologia blockchain.

Finalment, es van marcar els següents passos que es portaran a terme dins del projecte.

Treball, Talent i tecnologia disposa d’un pressupost total de 513.759,04€ i està finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023” i compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT) que des de l’any 2018 impulsa el Pla Estratègic de Promoció Econòmica de la comarca.

El projecte s’executa durant els anys 2021 i 2022 a través de diverses línies d’actuació entre les quals destaca la necessitat d’establir aliances amb els agents del territori.

Els 16 municipis participants són Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès i està coordinat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 13:35