El Consell Comarcal crearà una central de distribució de productes de proximitat a Can Malé

Divendres, 16 de desembre de 2022
  • A principis d’any es presentarà l’estudi de viabilitat i els trets principals del projecte.

Avui divendres s’han donat a conèixer els primers passos que el Consell Comarcal està portant a terme per crear una futura central de distribució de productes de proximitat a l’Espai Can Malé de Lliçà d’Amunt.

Concretament, el projecte preveu la creació d’una central de distribució de producte local dels productors de la Xarxa Productes de la Terra. L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ha cedit al Consell Comarcal un espai de 850 m2 durant 35 anys, dels quals 420 m2 es destinaran a la central de distribució, on ja es compta amb dues càmeres de refrigeració

De moment s’ha encarregat a una consultora especialitzada en logística un estudi de viabilitat, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, que s’espera poder presentar as principis de l’any que ve. L’objectiu és que al llarg de 2023 el projecte pugui ser una realitat.

Aquesta central de distribució estarà al servei dels productors i productores del cens de productors de la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal, que a hores d’ara compta amb 170 inscrits. Amb aquesta central de distribució hi haurà un sistema centralitzat per encarregar les comandes a productors locals.  

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, ha explicat que amb aquest projecte es dona resposta a una demanda del sector: “hi havia una necessitat dels productors perquè un dels problemes que tenen és la comercialització del seu producte, i també vam veure que des de la restauració i l’àmbit hoteler també tenien dificultats per saber a on adreçar-se per trobar productors locals”.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha posat en valor la combinació de producció local i turisme “una combinació que no suma sinó que multiplica” i ha avançat que l’Espai “té potencial fins i tot per poder provar producte de proximitat en un futur”.

La trobada ha consistit en una visita a l’espai que tindrà ocuparà la central de distribució, a la qual ha assistit una bona representació del sector turístic i dels productors i productores de la comarca, i també al Clúster Craft Beer –conjunt d’empreses i entitats representants de la cadena de valor de la cervesa artesanal-, que té la seva seu a Can Malé.

L’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simon, ha destacat el potencial de Can Malé, antiga fàbrica de l’empresa Biokit: “17 mil metres quadrats en cinc naus independents que donen molt joc i que no es podia deixar sense utilitzar; se’ns va presentar un projecte al que no podíem dir que no, i tenim involucrat el sector de l‘hostaleria, amb la qual cosa tanquem el cercle”.

El portaveu del Clúster Craft Beer, Joan Roca, també ha posat en valor les sinèrgies que s’estan creant a l’Espai Can Malé: ”vam considerar seria molt interessant aquest vincle amb el territori i amb els productors, ja no només per la cervesa, sinó pels ingredients amb els quals farem aquesta cervesa, amb la gastronomia i també amb altres entitats per poder anar més enllà, amb formació i capacitació del sector de la cervesa i ser referent mundial”, ha dit.

Darrera actualització: 1.02.2023 | 08:53