El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Celoni lliuren un nou certificat de primera acollida a la comarca
- Franklin Plata rep el quart certificat que s’atorga a nivell comarcal des de l’inici del servei.
Franklin Plata és originari de Veneçuela i viu a Sant Celoni des de finals del 2017. La setmana passada va rebre de la mà de Dolors Pagès, regidora d’Afers socials de l’Ajuntament, el certificat de primera acollida en un acte simbòlic on també van ser-hi presents Sandra Cañellas, tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament, Cristina Font i Elsa Flores, tècniques del Consell Comarcal.
El certificat l'atorga la Generalitat de Catalunya i es tracta d'un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. Aquest mateix certificat pot ser d’utilitat per demostrar la formació i experiència a l’hora de buscar feina.
Hem volgut conèixer una mica més a Franklin...
Què és el que més t’agrada de Sant Celoni?
La seva gent. Penso que és molt oberta i molt agradable. Al principi d’estar aquí pensava que al ser un municipi més petit la gent seria més tancada, però no ha estat així i he fet molts amics.
Per quin motiu vas decidir viure a Sant Celoni?
Em vaig establir a Sant Celoni perquè aquí he trobat la meva parella i la que avui es la meva familia. M'agradaria ressaltar tot el suport que he rebut d'ells i l’agraït que estic.
Et sents còmode vivint a Sant Celoni?
Em sento molt còmode i suporto bé el fred.
Has visitat molts llocs de Catalunya? Algun que t’hagi cridat més l’atenció?
He anat a molts llocs de Catalunya i un que em va semblar molt interessant van ser les Mines de sal de Cardona. També he anat a Puigcerdà, a l’Escala i a l’Estartit. Em queda pendent visitar Lleida i els seus voltants.
Actualment estàs tramitant la nacionalitat espanyola. La teva intenció és viure definitivament aquí a Catalunya?
Sí, vull establir la meva residència aquí. Vaig iniciar els tràmits al juny d’aquest any i un cop tingui la nacionalitat espanyola tramitaré posteriorment la catalana.
-------
Per obtenir el certificat, es pot accedir al Servei Comarcal als mateixos ajuntaments, a través de les oficines gestores del padró municipal, les oficines d’atenció ciutadana (OAC) i els serveis bàsics d’atenció social, que deriven la persona al Consell Comarcal.
La durada aproximada per realitzar tots els mòduls formatius sol ser d’un any i mig o dos anys, depenent de les circumstàncies personals i el temps que la persona usuària pugui dedicar a realitzar els diferents mòduls.
Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls formatius: mòdul A: 90 hores per aprendre català, mòdul B: 15 hores sobre coneixements laborals i mòdul C: 15 hores sobre coneixements de la societat i cultura catalana i el seu marc jurídic.
El Servei de Primera Acollida està co-finançat pel Fons Social Europeu i s’ofereix a aquells municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca que no disposen d’un Servei de Primera Acollida propi. En total, dona servei a 29 municipis.