El Vallès Oriental compta amb una Guia de Serveis especialitzats per a col·lectius vulnerables
Aquest recurs està obert a la ciutadania, professionals i ens i identifica els serveis que ofereixen les entitats especialitzades de la comarca.
El Consell Comarcal i el Grup de Treball d’Ocupació i Formació de la taula de Concertació territorial el Vallès Oriental Avança han elaborat una Guia de Serveis especialitzats per a col·lectius vulnerables consultable en línia a partir d’avui. Aquest recurs es va presentar ahir durant la jornada tècnica Acompanyament laboral a col·lectius vulnerables a l’Auditori de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, on hi van assistir 180 participants vinculats al camp professional de l’Ocupació.
“Es tracta de proporcionar suport i oferir promoció, orientació i, sobretot, esperança. Aquestes jornades estan dissenyades per enriquir els coneixements i compartir les millores pràctiques i donar eines valuoses per aplicar a les nostres situacions diàries laborals” va destacar el conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Enric Gisbert.
La Guia de Serveis està realitzada amb l'eina power bi perquè permet trobar la informació de manera ràpida, concreta i fàcil. La plataforma conté 14 col·lectius en risc de vulnerabilitat i 40 entitats estan inscrites a la base de dades. La recerca pot filtrar-se per col·lectiu o servei. Aquesta pestanya de servei està adreçada als professionals d’Ocupació per facilitar la cerca mitjançant la necessitat d’aquella persona a qui fan seguiment. La cerca també està disponible per a municipis vallesans i per entitat.
Un cop seleccionada l’entitat, es donarà la informació de contacte, adreça, web i el seu propòsit. A més, identifica els col·lectius que són atesos, els serveis que presten i la via d’accés per poder rebre l’atenció de l’entitat.
Durant la jornada, es van tractar diferents temes socials. La Taula d'experts va comptar amb una primera ponència en la qual es va explicar la diferència entre els serveis generalistes i els especialistes, els serveis oferts i les vies d’accés. Seguidament, es van donar pas a les ponències d’especialistes en cadascun dels col·lectius vulnerables que recull la guia de serveis que van parlar sobre les característiques principals, com detectar-lo, barreres que es troben, dificultats que es troben per mantenir lloc de feina, entre d'altres. Les formacions van concloure amb taules d’experiències d’èxit amb casos reals.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 "Salut i benestar, 8 "Treball digne i creixement econòmic" i 10 “Reducció de les desigualtats”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.