El Consell Comarcal impulsa les competències digitals entre les persones usuàries dels serveis locals d’ocupació

Dilluns, 8 de novembre de 2021 a les 12:00
  • S’oferiran 7 càpsules formatives que s’impartiran en 9 dies distribuïts al llarg de dos mesos a diferents SLO de la comarca.

El Consell Comarcal, a traves del Pla de Reactivació Econòmica i Social, i en col·laboració amb diferents serveis locals d’ocupació de la comarca, ha impulsat el projecte "Digitalització dels usuaris dels Serveis Locals d’Ocupació", dirigit sobretot a persones en recerca de feina.

L’objectiu és ajudar a combatre la bretxa digital i oferir formacions, durant el període 2021-2022, en competències digitals bàsiques que aportin aquells coneixements indispensables per la recerca de feina i les gestions amb l’administració pública.

Des del Pla de reactivació econòmica es considera que la situació de pandèmia i confinament ha provocat la necessitat imperiosa de saber moure’s per internet i utilitzar les noves tecnologies per fer gestions amb l’administració pública, com pot ser la inscripció al SOC, la gestió de prestacions al SEPE o a la Seguretat Social. I la recerca de feina també s’ha impregnat d’aquesta necessitat digital que ha vingut per quedar-s'hi

Enguany, aquest projecte s’inicia amb l’oferta de diferents càpsules formatives breus (d’1 o 2 hores) que s’impartiran de forma gratuïta a diferents serveis locals d’ocupació de la comarca.  

Les càpsules es començaran a impartir el 12 de novembre i acabaran el 16 de desembre i s’impartiran als SLO de la Garriga, Vilanova del Vallès, Montornès del Vallès, Canovelles, Sant Fost de Campsentelles i Granollers. Les inscripcions ja són obertes.

Les càpsules formatives són de la següent temàtica:

  1. Com obtenir i utilitzar la signatura digital i l’IdCat al mòbil (1 hora de durada).
  2. Com fer tràmits amb l’Administració Pública, com per exemple omplir instàncies o gestionar els serveis amb el SOC o el SEPE (2 hores de durada).
  3. Com crear un correu electrònic i gestionar la bústia (enviar correus, adjuntar documents, etc.) (1 hora de durada).
  4. Com utilitzar el correu electrònic des de l’ordinador i el telèfon mòbil (1 hora de durada).
  5. Com utilitzar les borses de treball online, tipus Infojobs, Feina Activa, Trobaré Feina, etc. (2 hores de durada).
  6. Com utilitzar les aplicacions per videoconferències tipus Zoom, Meet, Teams, etc. (2 hores de durada).
  7. Com utilitzar el núvol per guardar informació en aplicacions tipus Drive o Dropbox (2 hores de durada).

També hi ha la possibilitat d’accedir a les càpsules al web del Consell Comarcal.

Darrera actualització: 08.11.2021 | 14:09