El Consell Comarcal s’incorpora a la xarxa Hubb30

Dilluns, 21 de febrer de 2022 a les 13:00
  • Hubb30 promou la innovació, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori en el qual es localitza la UAB i la B30.

El Consell Comarcal s’ha adherit al Hubb30, una xarxa d’innovació oberta creada per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori en el qual es localitza la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’àmbit de la B30.

La incorporació s’ha materialitzat amb la signatura de l’addenda al conveni original de les entitats que van impulsar la xarxa (la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Parc de Recerca UAB, EURECAT i l’Associació Àmbit B30), on s’establia el marc de col·laboració per treballar en el desenvolupament de les activitats del Hubb30, i que permet incorporar noves entitats.

Els objectius de la col·laboració  entre les entitats que formen la xarxa Hubb30 se centren en desenvolupar projectes i activitats en matèria d’innovació adreçats a la consecució dels objectius de la plataforma, difondre les activitats i els projectes, incorporar la imatge del Hubb30 en totes aquelles activitats pròpies que l’ajudin a com a un ecosistema d’innovació dinàmic, d’impacte territorial i projecció internacional i fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències sobre tots aquells temes al voltant de la Innovació i del marc geogràfic de la xarxa.

En aquests moments les entitats adherides són (a banda de les quatre signants del conveni original) Sincrotró ALBA, Esadecreapolis, Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTECH, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Sant Cugat Empresarial, ACCIÓ, Cerdanyola Empresarial, CECOT, UPIC, Cambra de Comerç de Sabadell i IRTA.

El Hubb30 es defineix com una xarxa d'innovació oberta, un ecosistema de co-ideació i co-creació, un espai de confluència entre reptes i respostes innovadores, un entorn facilitador de la innovació, una iniciativa de competitivitat territorial i una xarxa d'innovació oberta a comunitat d'empreses, agents d'R+D+I, administracions i ciutadans. 

Segons s’explica al seu web, la principal aglomeració industrial de Catalunya -i de l'Estat espanyol- es troba en els municipis que ocupen el tram de l'AP7/B-30. Aquest tram està format per 23 municipis, en el pas d'aquest tram de via, d'uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.

Darrera actualització: 21.02.2022 | 13:18