El Vallès Oriental registra una recuperació general en tots els components de l’estructura productiva

Divendres, 11 de febrer de 2022
  • Butlletí d’estructura productiva de l’Observatori-Centre d’Estudis del 4T de 2021.

El darrer Butlletí d’estructura productiva elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal, presenta les dades relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) al Vallès Oriental durant el darrer trimestre de 2021, comparant-les amb el mateix període de l’any anterior.

Les dades evidencien una recuperació clara en els tres àmbits que conformen l’estructura productiva (població assalariada, població autònoma i centres de cotització o empreses).  Aquest augment es registra a totes les comarques metropolitanes, i el Vallès Oriental, que concentra el 6% dels llocs de treball de la RMB, se situa com la segona comarca amb un major dinamisme.  

En concret, respecte el darrer trimestre de l'any 2020, els llocs de treball han augmentat, especialment per creixement de la població assalariada (que suma un total de 120.683,  gairebé 5.000 persones més que ara fa un any) o la recuperació en la  xifra d'empreses o centres de cotització (que sumen un total de 11.888 empreses, 259 més que l’any passat).

Les dades d’aquest darrer trimestre de 2021 també indiquen un creixement respecte a la població assalariada i autònoma de l’any 2019 (amb un augment al voltant del 2% en els dos casos), tot i que a nivell de centres de cotització o empreses sí que es registra una xifra menor (d’un -4,5%). Recordem que els centres de cotització són els que més directament s’han vist afectats per la pandèmia, ja que els ERTO o ERO han servit com a eina de flexibilització del mercat de treball: les empreses han tancat o reduït activitat però els llocs de treball s’han mantingut, en la majoria de casos.

Darrera actualització: 11.02.2022 | 10:44