Serveis

Serveis de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental

Consulta dels fons
L’accés als fons de l’hemeroteca i biblioteca auxiliar, així com a tots els fons documentals que tinguin caràcter històric, és lliure. Per accedir al fons documental, el primer cop cal mostrar el DNI, emplenar la butlleta de consulta i la fitxa d'usuari/investigador.

Són d’accés restringit els fons dels jutjats de primera instància i instrucció, els del Consell Comarcal i els d’algunes oficines de la Generalitat, com ara les oficines liquidadores, i també certes sèries d’alguns fons documentals. De tota manera, s’estudiarà cada cas o petició de consulta i es resoldrà segons la seva adequació a la legislació vigent en qüestió d’accés a documents de caràcter reservat. També són d’accés restringit els fons documentals que hi ha sense inventariar.

Reprografia
Els usuaris poden sol•licitar còpies o reproduccions de documents i imatges. S’apliquen les taxes aprovades pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i, pel que fa als fons d’imatges de l’Arxiu Municipal, les taxes de l’Ajuntament de Granollers. Els documents anteriors al 1940 no es poden fotocopiar, però se’n pot sol•licitar una reproducció fotogràfica digital.

Activitats de difusió i visites guiades
L’Arxiu Comarcal organitza de forma periòdica conferències, cursos i altres activitats relacionades amb el patrimoni documental i la història, com ara: cursos de genealogia, paleografia, xerrades sobre història local i comarcal... i, anualment, acull la Trobada d’Arxivers Municipals del Vallès Oriental.

També organitza visites guiades per a grups, especialment escoles i centres d’educació secundària, ja que un dels objectius és donar a conèixer la tasca de l’Arxiu als joves i adolescents, així com els fons documentals i bibliogràfics que s’hi conserven. Les persones interessades poden trucar-hi i sol·licitar dia i hora de visita.

Per fer treballs de recerca de batxillerat, els fons més recomanables per consultar són:

  • Hemeroteca (revistes i diaris d’àmbit local i comarcal)
  • Monografies locals (llibres) del Vallès Oriental
  • Col·lecció d’impresos, fullets, programes i cartells
  • Fotografies i postals de Granollers i de la resta de la comarca

Per consultar la documentació dels fons arxivístics, els estudiants han de portar un escrit de presentació signat pel professor o professora amb el segell de l’institut o centre escolar.

Darrera actualització: 29.05.2013 | 10:24
Darrera actualització: 29.05.2013 | 10:24