8è Congrès Gent Gran de Catalunya

El Congrés Nacional de la Gent Gran té la finalitat d’arribar a amplis consensos i acords amb referència als temes que afecten el país i, més concretament, les persones grans.

El 25 d’octubre de 2019 es va celebrar la 8a edició del Congrés de la Gent Gran de Catalunya.

El congrés té tres fases: 

  1. Precongressual: fase de recollida de les aportacions de les persones grans d’arreu del territori i elecció dels delegats i delegades.
  2. Congressual: esmenes dels delegats i delegades als textos de proposta de les ponències i l’acte principal. L’acte principal del 8è CNGG va tenir lloc al monestir de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, el 25 d’octubre de 2019. Per la seva ubicació al cor de Catalunya, es considera un punt intermedi perquè totes les persones hi puguin assistir.
  3. Postcongressual: tramesa del MANIFEST, que conté les conclusions recollides a l’acte Congressual. L’objectiu és poder garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme. Aquestes actuacions tenen la voluntat de donar compliment als acords que s’assoleixen al Congrés, i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins la propera edició congressual, segurament l’any 2023, quan està previst fer el 9è CNGG.

 

Reglament del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

Documents de ponències finals​

Ponència A "El present de les persones grans: drets i deures"​

Ponència B "Les persones grans del futur: polítiques d'adaptació de la societat a l'envelliment"

Manifest Congrès

Vídeo Jornada post-Congrés

ENQUESTA VALLÈS ORENTAL SOBRE POLÍTIQUES PER LA GENT GRAN, creada per l’Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya (OGGA).