Dara Pharma i Xócala guanyen el premi Lismivo 2019 a l’empresa socialment responsable

Divendres, 18 de desembre de 2020
  • Aquest any hi ha hagut empat i se n’han concedit dos premis.

Aquest migdia s’ha celebrat al Teatre Can Palots, de Canovelles, la quarta edició dels premis Lismivo, a l’empresa socialment més responsable del Vallès Oriental.

El premi i el distintiu tenen com a objectiu fer un reconeixement i valoració pública de la tasca social en la integració laboral de les persones amb diversitat funcional.

L’acte ha reconegut les empreses DARA PHARMACEUTICAL PACKAGING, de Granollers i XÓCALA, de Cardedeu com a socialment responsables pel que fa a la integració laboral de les persones amb diversitat funcional de l’any 2019. Totes dues han estat les guanyadores del premi i han quedat empatades a punts. Han rebut el guardó LismiVO 2019 que consta d’una “Dona d’aigua” dissenyada exclusivament per aquest motiu i duta a terme pels treballadors del CET Taller Alborada i dos publireportatges a la premsa comarcal.

Xócala és una empresa amb caràcter social centrada en la creació, desenvolupament i producció de productes de xocolata i, alhora, ajuda a normalitzar la vida laboral de les persones, independentment de les seves capacitats. Dara Pharma proporciona a la indústria farmacèutica, biotecnològica i cosmètica equipament tecnològic.

Míriam Cañadas, de l’empresa Dara Pharma, ha expressat la seva satisfacció per “poder donar ocupació a persones que ho tenen difícil en altres empreses i participar activament en fer la societat una mica millor”. “Estem orgullosos de donar cabuda a tothom a la nostra empresa”, ha dit. Per la seva part, Josep Teixidó, de Xócala ha comentat que “treballar amb aquestes persones et fa feliç” i ha donat valor a què “tothom tingui les mateixes oportunitats”.

El president del Consell Comarcal, Francesc  Colomé, ha ressaltat que “a vegades diuen persones amb discapacitat, però tenen moltes capacitats i una és l’estimació cap a la persona que molts de nosaltres que tenim totes les capacitats  no tenim” i ha donat les gràcies a les empreses i entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional. “Gràcies per la feina feta amb aquests col·lectius que en aquests moments difícils necessiten el suport de tothom”.

Per la seva part el vicepresident primer del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha destacat que “cal que l’administració impulsem iniciatives com aquesta, amb projectes que van de la mà d’empreses i agents privats”.

El vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, ha reivindicat que es compleixi la llei pel que fa a la contractació de persones amb diversitat funcional. “També cal convèncer a la empresa ordinària que invertir en inclusió i en contractar persones amb capacitats diverses és una bona inversió”, ha afegit.

El premi lismivo és una de les actuacions de la xarxa Lismivo amb la intenció de reconèixer i valorar públicament la tasca social de les empreses que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.

La Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC.

Els objectius de la xarxa són la consolidació del treball en xarxa entre les entitats que en formen part; la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

Dara Pharma de Granollers, l’Hospital Asil de Granollers i Arkema Química de Sant Celoni han estat les empreses guanyadores del premi en les tres edicions anteriors.

La xarxa compta amb el web www.xarxalismivo.cat, on consta tota la informació d’interès per a les empreses, tant per contractar persones com serveis de les entitats de la xarxa.

 

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 13:57