L’atur es redueix al Vallès Oriental en 1.404 persones respecte el mes anterior

Divendres, 2 de juliol de 2021 a les 14:00
  • Avanç de dades d’atur de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Aquest mes de juny s’ha registrat un nou descens de les xifres d’atur, i es manté la tònica iniciada en els darrers mesos, segons dades elaborades per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Malgrat això, més d’un any després de l’inici de la pandèmia, ens trobem en un context d’atur encara molt elevat i superior al d’anys anteriors,  amb un total de  persones  apuntades a les Oficines de Treball de 24.130 persones, 1.404 persones menys que el mes de maig passat, la qual cosa suposa un descens relatiu del 5,50% (el doble que el que es va registrar el mes passat). Respecte fa un any, l’atur ha disminuït en 2.565 persones, un descens de gairebé el 10%.

A Catalunya, el mes maig ha tancat amb 481.817 persones aturades registrades a les oficines de Treball de Catalunya. Aquesta xifra suposa una caiguda del 3,1% respecte del mes d’abril, amb 15.368 persones aturades registrades menys. En aquest sentit, el comportament de la comarca ha estat més positiva que al conjunt del país.

Cal recordar que en les dades d’atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació, en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat, tal com estableix l’Ordre ministerial d’11 de març de 1985 per la que s’estableixen criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat.

El descens registrat aquest mes és moderat però indica certa recuperació de l’activitat en un context en el que les dades epidemiològiques sembla que marquen una desacceleració en l’impacte de la pandèmia, gràcies a l’increment de la vacunació, bàsicament.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 15:17