Dades d'EROs: expedients JUNY 2022

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 01:05

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació JUNY 2022

Aquest mes de juny la xifra d’EROs ha augmentat lleugerament, així s’han registrat 8 expedients de regulació més a la nostra comarca, una xifra que és més baixa que la registrada el mes anterior, quan el nombre d’expedients mensuals van sumar un total de 15. Pel que fa a la xifra de persones afectades, ascendeix a  140 persones treballadores, una xifra també lleugerament menor a la del mes passat.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, les dades indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, tot i que lluny de les xifres del Barcelonès (34) o el Vallès Occidental (22) i el Baix Llobregat (15). De fet, a totes les comarques, observem com el volum d’expedients de regulació va a la baixa, registrant-se xifres que es situen gairebé a la meitat del que observàvem el passat mes de maig.  Pel que fa a la xifra de persones treballadores afectades, la comarca suposa també la quarta més afectada dins del conjunt català, a força distància també de les altres comarques metropolitanes.

La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Cardedeu i de Llinars del Vallès, on els expedients de regulació registrats es vinculen, sobretot, al sector de la indústria manufacturera.

A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de de juny i les dades acumulades des de gener de 2022 fins l’actualitat, així com l’afectació d’aquests expedients per activitats econòmiques: la indústria manufacturera, l’hostaleria, el comerç al major i al detall així com la construcció acumulen el major percentatge d’EROs acumulats des de principis d’any.

Darrera actualització: 20.07.2022 | 10:09