Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dimarts, 24 de novembre de 2015

Un any més, el Consell Comarcal del Vallès Oriental vol manifestar el seu compromís per treballar conjuntament amb els ajuntaments de la comarca en l’eradicació de la violència de gènere.

Amb motiu de la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona, volem expressar el nostre suport al manifest elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, que enguany fa èmfasi en les agressions sexuals com a forma de violència masclista que es pot donar en diferents àmbits de la persona, familiar, laboral i social. És necessària, com així ho diu el manifest, la cooperació entre institucions i serveis, ja que es requereix/cal del/un treball preventiu i reparador de les diferents àrees i administracions.


Per aquest any l’Institut Català de les Dones, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya han elaborat la campanya “Construïm una Catalunya lliure de violència masclista”, que consta de diferents peces de construcció en forma de cub, on hi surten els elements necessaris per a construir una societat efectiva d’igualtat (coeducació, equitat de gènere, diversitat de models familiars..).


Enguany s’ha aprovat el II Pla Comarcal d’Igualtat de Gènere, en la seva elaboració hi ha participat tècnics de les diferents àrees del Consell i dels ajuntaments, amb el compromís de desenvolupar polítiques d’igualtat d’oportunitats com a base de la cohesió social i que estableix com un dels eixos de treball l’ intervenció integral contra la violència masclista.


I és amb aquesta voluntat, que us mostrem les accions que portaran a terme els ajuntaments de la comarca en commemoració a la Diada Internacional per a la eliminació de la Violència Contra la Dona.


Així, doncs, un any més refermem el compromís de seguir treballant per construir una societat on les relacions es basin en la igualtat i el respecte.

 

 

Darrera actualització: 24.11.2015 | 16:10