Plenari polític de Joventut

Divendres, 14 d’octubre de 2016

El divendres 7 d’octubre es va celebrar a la Sala de Plens del Consell Comarcal la trobada anual de regidors i regidores de joventut de la comarca, a la qual va assistir la Directora General de Joventut, la senyora Marta Vilalta i Torres. El President del Consell Comarcal, senyor David Ricart i Miró i el conseller comarcal de Joventut, el senyor Marc Uriach i Cortinas, van presidir la reunió

En la benvinguda inicial, el senyor David Ricart va agrair la presència a la Directora General de Joventut i la seva implicació amb la comarca, tot fent un reclam perquè el suport de la Direcció general de Joventut amb el món local encara sigui més gran, perquè les polítiques de Joventut són importants i essencials per als municipis, ja que donen cobertura a una part important de la població amb unes necessitats i característiques molt específiques.

En la seva intervenció, la senyora Marta Vilalta ha subratllat la tasca que en matèria de Joventut es fa a la comarca, recordant que el Vallès Oriental és un referent en aquest àmbit, i subratllant que el desplegament de les polítiques de joventut als municipis és la millor manera de treballar des de la proximitat. També va aprofitar per explicar als assistents els continguts del Contracte Programa de Serveis Socials, com a eina de relació econòmica dels ens locals i a la qual de cara l’any 2017 s’hi sumaran tots els municipis de la comarca. També es va comentar que en aquests moments s’està tornant a treballar per a potenciar el desplegament del Pla d’Actuació Territorial (PAT) document que adapta el Pla Nacional de Joventut de Catalunya tenint en compte la mirada i les característiques del món local. Serà des d’aquest Pla d’Actuació des del que s’articularà la concreció de les polítiques locals de joventut al territori. L’elaboració dels continguts d’aquest pla es farà mitjançant les trobades territorials amb municipis, comarques i entitats municipalistes, i serviran per definir i consensuar quines són les eines amb les que es pot treballar i establir prioritats d’actuació.

El Conseller Comarcal, senyor Marc Uriach va fer un breu repàs a les actuacions que es duen a terme a nivell comarcal amb relació al desenvolupament de les polítiques territorials, mitjançant el Servei Comarcal de Joventut i l’Oficina Jove del Vallès Oriental, des de la qual s’ofereix el Servei laboral, i respecte a la qual es va donar un resum de dades d’usuaris i perfils dels joves que s’hi adrecen.

Finalment, també es va dedicar bona part de la trobada a fer el seguiment del Programa de Garantia Juvenil, la iniciativa europea de lluita contra l’atur juvenil, i donar a conèixer les tasques d’assessorament i acompanyament als joves que s’està fent gràcies a la feina que es du a terme des de l’Oficina Jove, per part de la tècnica impulsora.

Darrera actualització: 17.10.2016 | 11:09