|
 

Dijous 16 el Consell Comarcal organitza un Show Cooking amb participació de CuinaVo al mercat setmanal de Granollers

Dimarts, 14 de febrer de 2017 a les 09:48

El proper dijous 16 de febrer, a la Plaça Perpinyà de les 9 a les 13 hores, compartint espai amb les parades del mercat setmanal, el Consell Comarcal del Vallès Oriental organitza amb l’Associació Gastronòmica CuinaVO un Show cooking de degustació de llegums del Vallès i varietats locals de tardor-hivern, dins el marc de les “II Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès” i del projecte d’introducció de varietats locals de tardor-hivern a les explotacions agroecològiques del Vallès Oriental.

 

Amb aquesta actuació es vol promocionar les llegums del Vallès i les varietats locals de tardor-hivern recuperades per un grup de pagesos de la comarca.

 

El proper dijous 16 de febrer, a la Plaça Perpinyà de les 9 a les 13 hores, compartint espai amb les parades del mercat setmanal, el Consell Comarcal del Vallès Oriental organitza amb l’Associació Gastronòmica CuinaVO un Show cooking de degustació de llegums del Vallès i varietats locals de tardor-hivern, dins el marc de les “II Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès” i del projecte d’introducció de varietats locals de tardor-hivern a les explotacions agroecològiques del Vallès Oriental.

 

El Consell Comarcal està treballant per la recuperació de varietats locals de molta qualitat, amb la finalitat de posar en valor als pagesos de la nostra comarca i dinamitzar el teixit productiu del petit productor artesanal.


Les Jornades Gastronòmiques tenen com a objectiu final donar a conèixer les llegums de varietats locals del Vallès mitjançant menús gastronòmics singulars i apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca.

 

El projecte d’introducció de les varietats locals de tardor hivern; coll de paperina, coll de pell de galàpet, bròquil de Sta. Teresa, porro de l’Etern i l’escarola perruqueta, a les explotacions agroecològiques del Vallès Oriental té com objectius principals:
• La recuperació de diverses varietats d’horta de tardor-hivern del Vallès per mitjà de la seva reintroducció als circuits comercials.
• Donar suport als productors professionals de la comarca en relació al coneixement de les varietat, el seu maneig i la gestió posterior de la reproducció de llavor.
• Assessorar a camp sobre les possibles problemàtiques que té el cultiu i establir els millors sistemes de reproducció de la llavor de les varietat de forma coordinada entre els productors.

De les 9 a les 13 h del matí els cuiners de CuinaVO cuinaran en directe 7 receptes elaborades amb llegums del Vallès i amb varietats locals d’hivern recuperades aquest hivern pel grup d’hortolans de la comarca que han participat voluntàriament al projecte endegat pel Consell Comarcal.


Durant el Show cooking, el públic assistent podrà veure com els cuiners de CuinaVO fan la demostració de l’elaboració de diferents receptes i a la vegada també podran conèixer als productor que estan cultivant aquestes varietats i així saber quines són les peculiaritats del cultiu i consum d’aquestes varietats locals recuperades.

Els assistents rebran també el díptic de les II Jornades Gastronòmiques de llegums del Vallès amb informació dels restaurants que participen i una explicació de com s’han de coure les llegums. També es repartiran cartells de llegums i cartells de tomàquets del Vallès a tots els assistents amb la finalitat de donar a conèixer quines són les varietats locals que tenim a la nostra comarca.

Last update 14.02.2017 | 18:24