Montmeló disposarà dels serveis de l'Oficina comarcal d'Habitatge

Dimecres, 24 de maig de 2017

Aquest matí, l'alcalde de Montmeló Antoni Guil i el president del Consell Comarcal David Ricart, acompanyats de la consellera comarcal d’Habitatge Dolors Castellà i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Montmeló, Albert Montserrat han signat el conveni de col·laboració que dona impuls a l’obertura del servei comarcal d’habitatge al municipi.

Amb un plantejament de servei integral el conveni articula el servei que des de el passat 4 d’abril es presten a Montmeló i que impliquen els serveis de tràmits adreçats als ciutadans, els serveis d’assistència tècnica i assessorament tècnic-jurídic adreçat al propi municipi i altres accions orientades a potenciar el suport en la presa de decisions en matèria d’habitatge.

En la vessant que té una relació directa amb els ciutadans el servei facilita l’assessorament al ciutadà per tal de donar a conèixer les diferents opcions que té al seu abast a l’hora de trobar un habitatge, mantenir-lo, i conèixer quins són els processos que cal seguir per acollir-se a les iniciatives públiques en aquest àmbit.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge ha ampliat les seves funcions de forma exponencial en el darrer any i sobretot s’ha centrat en desenvolupar accions més enllà de les gestions pròpies d’una Oficina d’Habitatge.

Així en el darrer any s’ha incrementat en un 971% les atencions per la tramitació d’ajuts d’urgència d’àmbit social en matèria d’habitatge, incrementant la seva tramitació de 135 expedients durant el 2015 a 1.311 a l’any 2016; i en un 122% els serveis de mediació en l’àmbit d’habitatge, l’any 2015 es van tramitar 99 expedients i l’any 2016 121 expedients; pel que fa a visites ateses a l’Oficina Comarcal d’Habitatge es van fer l’any un total de 4.994 atencions, enfront dels 1.473 l’any 2015, el que suposa un increment de 339%.

Actualment l’Oficina Comarcal d’Habitatge presta els Serveis de tràmit a tots els municipis que no tenen oficina pròpia (tots excepte Granollers, Parets del Vallès, Caldes de Montbui, Mollet del Vallès i Sant Celoni) i la resta de Serveis a aquells municipis amb qui hi ha conveni de col·laboració: Montmeló, Les Franqueses i Lliça d’Amunt.

Pel que fa al servei que comença a Montmeló, durant els darres dos mesos s’ha format les persones que al municipi que atenen directament els serveis, s’ha treballat en el model d’atenció i només en aquest mes el municipi ha atès ja més de 100 visites.

 

Darrera actualització: 24.05.2017 | 16:11