Declaració del Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental sobre la situació política actual

Divendres, 17 de novembre de 2017

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental aprova una declaració institucional sobre la situació política actual

Els alcaldes i alcaldesses assistents a la sessió del dimecres 15 de novembre van aprovar la declaració que exigeix la llibertat dels presos polítics catalans, la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en la violència i dona suport als alcaldes i persones que es van veure afectats per l’actuació dels cossos de seguretat el dia 1 d’octubre. La declaració també fa referència al compromís de tots per preservar la cohesió social i la convivència cívica de les ciutats des de la defensa de la pau, la llibertat i els valors democràtics.

El text de la Declaració, fa un repàs pels fets que es van produir el diumenge 1 d’octubre des de la violència que es va patir a la resposta cívica de la ciutadania, fent una especial referència a Vilalba Sasserra, municipi que acollia el Consell d’Alcaldes i que va patir la violència de forma directa.

La declaració també ressalta l’actuació repressiva de l’Estat i com s’ha arribat a empresonar als presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana acusats d’un delicte de sedició, es va citar a declarar i empresonar a la Presidenta del Parlament i va empresonar a una part del govern legítim de la Generalitat de Catalunya.

Per això els alcaldes i alcaldesses a la sessió del dimecres van acordar mostrar la nostra solidaritat amb els municipis afectats pels danys provocats per la violència policial, exigir la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats i la retirada immediata del efectius policials dels cossos de l’Estat.

Els Consell d’Alcaldes i Alcaldeses també exigeix lllibertat immediata dels presos polítics catalans: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Joaquim Forn i solucions polítiques, basades en el diàleg, la negociació i l'acord.

Darrera actualització: 17.11.2017 | 15:48