El programa "Fem Ocupació per a Joves" del Consell Comarcal del Vallès Oriental aconsegueix inserir 22 joves

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 00:00

El Consell Comarcal del Vallès Oriental en coordinació amb els Serveis Locals d’Ocupació del territori, està desenvolupant des del mes d’abril el programa Fem Ocupació per a Joves.

L’objectiu del programa és doble: reduir la taxa d’atur de la franja d’edat d’entre 18 i 29 anys, i d’altra banda, fomentar i ajudar a les empreses en la contractació de joves, mitjançant una subvenció de 6 mesos.

En aquesta primera fase del programa han iniciat un contracte de treball 22 joves de 13 municipis diferents de la comarca. Pel que fa a la part contractant, han participat un total de 16 empreses de sectors molt diversos: fusta, metall, arts gràfiques, sanitari, perruqueria, hosteleria, administració, comerç, indústria càrnica, forestal, tecnològic, immobiliari o veterinari, distribuïdes en 12 municipis del Vallès Oriental.

El treball en xarxa i la comunicació entre els diferents agents d’ocupació i empresa municipals, ha permès vetllar no només pel nombre de contractacions sinó també promoure o sensibilitzar una ocupació de qualitat pel que fa als drets laborals de les persones treballadores.

Cadascuna de les persones joves que participen en aquest programa, a més de l’experiència professional mitjançant un contracte laboral de 6 mesos, rep entre 90 i 150 hores de formació vinculada al seu lloc de feina, i l’acompanyament i orientació, mitjançant la figura d’un tutor, durant tot el procés de contractació i formació. Tanmateix, les empreses reben orientació i suport en el procés de selecció de les persones candidates, així com assessorament en els diferents tràmits administratius de la subvenció.

El programa que finalitzarà el mes de maig de 2019, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Darrera actualització: 19.11.2018 | 13:37