Informe de Conjuntura Econòmica del Vallès Oriental 2013

Dijous, 18 de desembre de 2014

Aquest és el tretzè número de l’Informe de Conjuntura Econòmica del Vallès Oriental, estudi que té com a objectiu i finalitat millorar el coneixement sobre l’evolució de l’economia de la comarca, amb l’objectiu d’ajudar els diferents agents econòmics en el desenvolupament de les seves funcions. Com cada any, l’Informe analitza els principals indicadors socioeconòmics de la comarca i apunta unes primeres previsions sobre la seva possible evolució.

L'any 2013 ha seguit registrant dades negatives en el conjunt de l’economia de la comarca i, en concret, del mercat de treball, però amb una intensitat més baixa que la registrada els anys 2011 i 2012, anys d’acceleració de la crisi després de la frenada de l’any 2010.


Aquesta situació torna a afectar de ple a tots els municipis de la comarca, on la majoria segueixen destruint llocs de treball, però alguns han aconseguit incrementar l’ocupació tot i el context negatiu del seu entorn. També destaca el fet que la taxa d’atur registrat s’ha situat per sota de la de l’any 2012 en els últims mesos de l’any i que la contractació segueix creixent, tot i que la gran majoria de contractacions són de caire temporal.

Darrera actualització: 19.12.2014 | 09:02