L’aposta pel turisme d’esdeveniments, d’oci i negoci, un dels eixos principals del Pla d’Acció de TurismeVallès per al 2020

Dimecres, 6 de novembre de 2019
  • La creació de producte al voltant del termalisme i el benestar és una altra de les noves apostes per l’any vinent.

El plenari polític de TurismeVallès, integrat pels regidors i regidores de turisme dels ajuntaments i el conseller de Turisme del Consell Comarcal, ha aprovat el Pla d’Acció de Turisme per al 2020, en una reunió celebrada recentment. El Pla d’Acció va ser consensuat prèviament pel Plenari Tècnic de Turisme, integrat pels tècnics de turisme dels ajuntaments, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i els representants de les associacions privades del sector.

El Pla d’Acció 2020 defineix els eixos estratègics i les línies a treball a seguir pel servei de Turisme del Consell Comarcal durant l’any 2020 incorporant-hi algunes novetats respecte de l’any anterior.

La creació de producte turístic serà un dels eixos principals, on destaca l’aposta pel turisme d’esdeveniments d’oci i negoci com una línia específica de treball, i a la qual se suma el termalisme i benestar, que complementaran les línies ja existents de turisme de compres, turisme cultural, turisme familiar, turisme actiu i de natura i turisme gastronòmic i de producte de proximitat.

Una altra novetat és la incorporació d’un nou eix estratègic: el treball com a destinació turística intel·ligent. Amb aquest objectiu es treballarà en aconseguir una base metodològica que incorpori estratègies turístiques intel·ligents, basades en sistematitzar la recollida i tractament de les principals dades i indicadors turístics per facilitar la presa de decisions de tots els agents turístics de la comarca, per aconseguir que la presa de decisions sigui responsable i intel·ligent.

Amb aquest objectiu s’aprofundirà en la col·laboració amb el LabTurisme de Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Turisme, la Direcció General de Turisme i l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental.

La implementació del Compromís per la Sostenibilitat Biosphere continuarà sent una des les línies centrals de treball, aquest any proposant la pròpia adhesió del Consell Comarcal com a novetat més significativa reforçant així l’aposta per un turisme sostenible. També es seguirà col·laborant en la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Pel que fa a la formació del sector, el projecte Punts d’Informació Turística i els diferents tallers i cursos continuaran formant part de l’oferta.

L’eix de comunicació i promoció continuarà centrat en la campanya “Benestar que es comparteix” i es començarà a treballar per crear una nova pàgina web.

 

Servei Assistència tècnica en Turisme per a ajuntaments

En l’eix d’Assessorament i Governança es proposa estendre el Servei d’Assistència Tècnica en Turisme per a municipis de la comarca. Aquest servei s’ha iniciat aquest any amb l’Ajuntament de Caldes de Montbui i es té previst ampliar a aquells ajuntaments que així ho requereixin.

Les darreres línies de treball seguiran fomentant la participació dels tècnics, tècniques i regidors i regidores municipals, el suport als municipis i la col·laboració amb el Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella i els Cercles de Diputació de Barcelona.

El Pla d’Acció de TurismeVallès 2020 resta pendent d’aprovar-se pel Ple del Consell Comarcal.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 11:12