Una cinquantena d'agents relacionats amb el desenvolupament econòmic local debaten i defineixen els reptes de l'ocupació i la formació pel treball.

Dijous, 18 de gener de 2018 a les 14:00

Ahir al Centre de Serveis a les Empreses de Can Muntanyola de Granollers es va celebrar la 1a Comissió sectorial per a la redacció de la diagnosi territorial del futur Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental. Aquesta primera Comissió tractava l’àmbit de l’Ocupació i la formació pel treball, i tenia com a objectiu la definició dels principals reptes de la comarca en aquesta matèria.

Una cinquantena d’agents públics i privats relacionats amb el desenvolupament econòmic i l’ocupació al Vallès Oriental van participar per tal de poder debatre, identificar i consensuar els principals problemes del mercat de treball, la formació pel treball i la gestió i governança dels actors que participen d’aquests àmbits.

Del mercat de treball es van detectar reptes com la precarietat laboral, la desigual recuperació econòmica de cada sector econòmic i la dificultat d’ocupar a determinats col·lectius com els aturats majors de 55 anys i l’elevada taxa d’atur femení.


Pel que fa a la formació pel treball els membres de la comissió van destacar que l’oferta i la demanda no s’ajusta als requeriments del teixit productiu local, que existeix una dificultat d’accés a la formació de la població sense estudis i que la formació al llarg de la vida és un element clau per garantir l’ocupació i l’adaptació als canvis constants dels requeriments empresarials.


Per últim, sobre els reptes de la gestió i governança de l’ocupació i la formació a la comarca el grup va destacar la manca real de planificació i tractament transversal de les polítiques en matèria d’ocupació i formació, l’excessiva rigidesa dels programes ocupacionals i l’escassa participació del teixit empresarial i d’altres actors clau en el disseny i implementació de les actuacions. 
 

En els propers dies publicarem els resultats de la Comissió de Treball al nostre portal web.


La següent comissió sectorial se celebrarà el proper dimecres 24 de gener a la Masia Can Carrancà de Martorelles i tractarà temes d’infraestructures, mobilitat i la logística.

En el marc de la Taula de concertació territorial Vallès Oriental Avança la comarca ha iniciat, amb l'ajuda i el cofinançament de la Diputació de Barcelona i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Programa Estratègia Vallès Oriental Avança. La seva finalitat és la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l'Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025.

Darrera actualització: 30.01.2018 | 18:17