Foment de l’ocupació

El Consell Comarcal del Vallès Oriental du a terme polítiques actives d'ocupació mitjançant l'execució de programes promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i/o la Diputació de Barcelona.

Aquests programes cerquen: reduir la taxa d’atur a la comarca, oferir orientació laboral i formació professionalitzadora, així com realitzar prospeccions empresarials per incrementar l'encaix entre les necessitats de les empreses del territori i els perfils laborals disponibles.

 • Programa Joves per l’Ocupació (impulsat pel SOC): adreçat a joves desocupats d’entre 16 i 25 anys que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.
 • Programa Fem Ocupació per a Joves (impulsat pel SOC): adreçat a joves en situació d’atur de 18 a 29 anys, amb formació mínima d’ESO, Batxillerat o Cicle de Grau Mig. Combina prospecció empresarial, tutorització i seguiment individualitzat, formació i inserció laboral.
 • Programa Treball i Formació (impulsat pel SOC): Adreçat a persones en situació d’atur que Combina formació preferiblement amb Certificat de Professionalitat i contracte de treball de 6 o 12 mesos per dur a terme treballs de caràcter públic i interès social.
  • Per a persones en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment majors de 45.
  • Per a beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció.
  • Per a dones víctimes de violència de gènere i/o en situació d’atur de molt llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment majors de 55 anys.
 • Programa per incentivar la contractació en pràctiques de joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya (impulsat pel SOC): adreçat a joves en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior inscrits en el Registre de Garantia Juvenil. S’ofereix un contracte en pràctiques durant 6 mesos.
 • Programa Ocupació a la Indústria Local (OIL): Impulsat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, ajuntaments i agents socio-econòmics del territori. Aquest programa se centra en els sectors del metall, l'automoció i la logística i persegueix els següents objectius: millorar l'ocupabilitat dels participants en el programa (augmentant la inserció laboral i/o millorant les condicions contractuals actuals); fomentar les vocacions industrials i la presència de la dona en l'àmbit industrial; acompanyar a les empreses en el seu desenvolupament 4.0 i en la millora de la seva competitivitat. És un programa que combina formació especialitzada, tutorització individual i inserció laboral.

 

USUARIS

 • Persones destinatàries dels programes.
 • Empreses
 • Ajuntaments del Vallès Oriental
Darrera actualització: 28.01.2019 | 13:09